HIT ANEGDOTA

DULJAJ DO TRI UJUTRU GLEDAO ŠEŠELJA I SLOBU! Nenad Lalatović: Zvone poludi, pa viče GASI BRE TO, oka nisam sklopio!

Autor Milutin Vujičić

Nenad Lalatović pričao je pre dve godine o tome da će Duljaj biti trener Partizana i pogodio je, dok se u istom intervjuu prisetio i anegdota iz igračkih dana u Šahtjoru.

Izvor: MN Press

Igor Duljaj je ove nedelje ostvario najveću pobedu u trenerskoj karijeri pošto je u 171. "večitom" derbiju svoj Partizan vodio do zasluženog trijumfa protiv Crvene zvezde (2:1). Sjajno je pripremio utakmicu i uložio mnogo energije, baš kao što je to bilo u najboljim igračkim danima - dok je blistao u dresu Šahtjora iz Donjecka. Tamo ne samo da je postao bolji igrač, nego i čovek o čemu su često svedočili njegovi prijatelji Dario Srna i Nenad Lalatović.

Upravo je Srna bio u Humskoj i čestitao je Duljaju na sjajnoj predstavi, dok je sigurno i Lalatović presrećan zbog svog prijatelja i cimera sa kojim je proveo divne dane u Ukrajini. Baš u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem pre dve godine, Lalatović je pričao da će Duljaj biti ozbiljan trener - dok je bio "samo pomoćnik" Aleksandra Stanojevića.

"Duljaj je jedna radilica, momak o kome ne treba trošiti reči. Toliko posvećen fudbalu da je dolazio dva-tri sata pre svakog treninga, radio u teretani, ostajao i posle treninga...", kazao je Nenad Lalatović i gotovo proročki najavio da če doći trenutak kada će Duljaj postati trener: "Davao je primer kako treba da se ponaša vrhunski profesionalac.Stanojević je napravio fenomenalan potez što ga je uvrstio u stručni štab Partizana, jer je Duki čovek od poverenja. Želim mu da jednog dana preuzme ulogu šefa stručnog štaba i da dogura daleko u trenerskoj karijeri".

A, kako su družili u Šahtjoru? Naravno, Lalatović je bio pun anegdota: "Duljaj je uživao da gleda kako se Vojislav Šešelj i Sloba Milošević brane bez advokata pred haškim tribunalom. Ostajao bi do tri sata noću prikovan za televizor, čime je silno nervirao našeg brata Zvoneta Vukića (smeh). Ovaj nikako nije mogao da zaspi i kad mu prekipi, ustane i razdere se ’gasi bre to već jednom, oka nisam sklopio’ (smeh)… A Duki kaže ’vidi ga ovaj’… I ja sam obožavao te emisije jer sam se kao dete divio govorima i mitinzima velikog vojvode, doktora Vojislava Šešelja. Duki i ja smo znali da nije ni za šta kriv, da je otišao tamo na pravdi Boga i da će celom svetu dokazati svoju nevinost", ispričao je tada Nenad Lalatović.

U opširnom intervjuu, Nenad Lalatović se dotakao i mnogobrojnih drugih srpskih fudbalera, pa i pomenutog Zvonimira Vukića koji je igrao sa njima dvojicom u Šahtjoru: "Zvone je pre nego što dobije loptu, imao u glavi tri-četiri rešenja. Uvek pas u dubinu, uvek vertikala... Proglašen je za najbolju desetku Šahtjora, treneri su ga obožavali, jedino sa Šusterom nije imao odgovarajuće relacije. Sada je vrlo uspešan u menadžerskom poslu, odveo je malog Pavlovića u Monako, završio mnogo transfera za PAOK... Odličan momak, porodičan čovek, ovom prilikom pozdravljam puno njegovu suprugu i njihovu ćerkicu. Umeo je i on da se uklopi u naše noćne avanture ulicama Donjecka, ali je više naginjao kućnoj varijanti. Srna i ja smo u to vreme bili slobodni, nismo imali devojke, a Zvone je uvek žurio kući, da bude u krugu porodice... Dva-tri hajnekena posle utakmice i to je sve".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)