Fudbal

PIKSI I SRBIJA DOBILI POSLEDNJEG RIVALA PRED EP: Oni će testirati "orlove" za kraj priprema!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija će protiv Švedske igrati poslednji meč pred Evropsko prvenstvo.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Srbija će igrati protiv Švedske poslednji meč pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu prenosi "Sport klub". Taj meč trebalo bi da se odigra 8. juna i to na terenu švedske reprezentacije. Potvrda toga očekuje se posle novogodišnjih praznika.

Spominjalo se da bi selekcija Grčke mogla da bude poslednji rival, ali do dogovora na kraju nije došlo, pa je potraga nastavljena i izbor je pao na Švedsku koja nije izborila plasman na prvenstvo Starog kontinenta i smenili su selektora. U poslednjim okršajima dve reprezentacije u Ligi nacija "orlovi" su dobili oba meča (4:1 u Beogradu i 1:0 na strani).

Pre ovog meča izabranici Dragana Stojkovića odigraće četiri kontrolne utakmice. Prva u Moskvi sa Rusijom 21. marta, pa četiri dana kasnije protiv Kipra u Limasolu. Nekoliko meseci kasnije, tačnije 4. juna igraće protiv Austrije u Beču. Okupljanje je zakazano za 3. jun, a šampionat počinje 14. juna.

Podsetimo, Srbija se nalazi u grupi as Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč Piksijevi puleni igraće 16. juna protiv tima Gereta Sautgejta, glavnog favorita za prvo mesto u našoj grupi.

(Sportklub/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: