ZAISTA?

I TADIĆ OSTAO U ŠOKU ŠTA TRAŽE OD NJEGA! Obukli "spornu" majicu i stigla naredba: SKIDAJTE, DOBIĆEMO MILIONE...

Autor Milutin Vujičić

Dušan Tadić i njegovi saigrači, kao i protivnici, nisu mogli da veruju šta predsednik traži od njih.

Izvor: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Superkup Turske otkazan je u zadnji čas zbog toga što organizatori u Saudijskoj Arabiji nisu dozvolili da fudbaleri Fenerbahčea i Galatasaraja izađu na teren u Rijadu sa "političkom porukom na majici". Plan je bio da igrači dva najveća turska kluba obuku majice sa likom osnivača moderne Turske države Mustafe Kemala Ataturka, navijači bi imali koreografiju, dok bi bila ispisana i jedna rečenica čuvenog vođe, a kada su Saudijci to čuli - sve su stopirali.

Igrači nisu želeli da prihvate bilo kakav kompromis i zato je utakmica otkazana, što će imati finansijske posledice po Fudbalski savez Turske, pa je upravo zbog toga na stubu srama predsednik ove organizacije Mehmet Bujukekši. Ne samo da je "prodao" meč Saudijcima, nego je ubeđivao i fudbalere dva tima da ih poslušaju i skinu majice.

Turski list "Fotospor" objavio je da je Bujukekši imao razgovor za čelnicima Fenerbahčea (Ali Kodžu) i Galatasaraja (Erden Timur) i tražio je od njih da istrče na teren i zaborave na Ataturka, na šta su oni ostali bez teksta. Razlog je naravno bio novac jer su, verovali ili ne, Saudijci platili čak 40 miliona evra Turcima da se finale Superkupa održi u Rijadu. Zašto bi to nekoga tamo baš toliko zanimalo, ostaje pitanje...

"Skinite majice s Ataturko, otpevajmo našu himnu, odigrajmo utakmicu, uzmimo novac i idemo nazad u Tursku", navodno je govorio Bujukekši fudbalerima i ostavio ih sve u šoku, pošto čak ni stranci nisu imali razumevanja za ovakav potez, a bilo ih je mnogo (Ikardi, Tadić, Džeko i drugi).

Navodno, pitanje je trenutka kada će Bujukekši biti smenjen zbog ovog sramotnog poteza, a navodno je i predsednik države Redžep Tajip Erdogan tražio da podnese ostavku.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)