Fudbal

SPEKTAKL REALA I ATLETIKA - OVAKAV MEČ SE NE PAMTI: Skandal, 2 autogola, golman u napadu i rešenje u poslednjoj sekundi!

Autor Nikola Lalović

Au kakav meč su odigrali Real Madrid i Atletiko Madrid!

Izvor: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Počelo je skandalom, završilo se spektaklom! Real Madrid i Atletiko Madrid su u Rijadu igrali polufinale Superkupa Španije i na kraju je posle produžetaka i preko 120 minuta fudbala golom Brahima Dijaza je meč završen rezultatom 5:3 za "kraljevski klub". U finišu meča Atletiko je bio bez golmana jer je Jan Oblak jurio u napad da posle kornera i auta postigne gol, ali nisu uspeli igrači Dijega Simeonea da izjednače u poslednjem napadu! 

Upravo je to pri rezultatu 4:3 za Real Madrid iskoristio rezervista Brahim Dijaz i pogotkom u 122. minutu meča naterao sudiju koji je delio pravdu da konačno dune u pištaljku i označi kraj utakmice za pamćenje. 

Sve je počelo skandalom kada navijači u Rijadu nisu želeli da ispoštuju minut ćutanja posvećen nedavno preminulom Francu Bekenbaueru. Posle tih ružnih scena na red je došao spektakularan fudbal. Videli smo sve - osam golova, od toga dva autogola, pogodak u poslednjoj sekundi, golmana u napadu...

Mario Hermoso je već u šestom minutu na asistenciju Antoana Grizmana postigao pogodak za 1:0, a zatim smo videli preokret. U prvih pola sata su pogađali Antonio Ridiger i Ferlan Mendi pa su tako odbrane oba tima pokazale da itekako imaju ofanzivne kvalitete. Na odmor se otišlo nerešenim rezutlatom kada je Antoan Grizman dao svoj 174. gol za Atletiko Madrid i postao najbolji strelac kluba u istoriji. 

Poveo je Atletiko opet u 78. minutu kada je prvi autogol na meču postigao Antonio Ridiger, a zatim je pet minuta pre kraja Dani Karvahal izjednačio. Ušlo se u produžetke u kojima je duža klupa Reala presudila. Deovalo je da ćemo gledati penale ali je u 116. minutu Hoselu naterao Stefana Savića da postigne autogol i na kraju je sve rešio Brahim Dijaz. U četvrtak nas čeka drugo polufinale između Barselone i Osasune. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: