Drži se!

"UMIREM, IMAM JOŠ GODINU DANA!" Ispovest Mihinog i Dekijevog učitelja - pobeđuje ga TEŠKA bolest!

Autor Dušan Ninković

Nekada jedan od najboljih fudbalskih trenera na svetu Sven-Goran Erikson bori se protiv kancera i gubi tu bitku.

Izvor: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Legendarni fdubalski trener Sven-Goran Erikson (75) teško je bolestan, otkrio je u ispovesti švedskim medijima! Po rečima slavnog stručnjaka koji je svojevremeno beležio impresivne rezultate sa italijanskim i engleskim klubovima, njemu je ostalo još najviše godinu dana života.

"Svi mogu da vide da imam bolest koja nije dobra, svi pretpostavljaju da je to rak, i jeste. Moram da se borim što duže. Znam da u najboljem slučaju imam oko godinu dana, u najgorem čak i manje. Mislim da doktori koje imam ne mogu biti potpuno sigurni", istakao je čuveni fudbalski stručnjak koji je između ostalog radio kao selektor Engleske, trener Mančester sitija, Rome, Lacija...

Slavni trener trudi se da ostane pozitivan u teškim trenucima. "Bolje je ne razmišljati o tome. Morate prevariti svoj mozak. Mogao bih stalno razmišljati o tome i sedeti kod kuće, biti jadan i misliti da nemam sreće i tako dalje. Lako je završiti u toj poziciji. Ali ne, vidi pozitivne strane stvari i ne zatrpavaj se neuspesima, jer je ovo, naravno, najveći neuspeh od svih njih", istakao je Sven-Goran Erikson.

Nakon igračke karijere koju je u manjim švedskim klubovima proveo na mestu desnog beka, Erikson se prebacio u trenerske vode i napravio impresivne rezultate. Nakon Degerforsa i Geteborga u rodnoj zemlji Sven-Goran trenirao je Benfiku, Romu, Fiorentinu, ponovo Benfiku, zatim Sampdoriju, Lacio, selekciju Engleske, Mančester siti, reprezentacije Meksika i Obale Slonovače, Lester, Gvangdžu, Šangaj i Šenžen, a kraju i nacionalni tim Filipina, što mu je poslednji posao u karijeri.

Sa ekipom Geteborga osvojio je Kup UEFA , na klupi Benfike tri puta bio šampion Portugala, ali najveći uspesi bili su na klupi italijanskih klubova. Kao trener Sampdorije i Rome osvajao je Kup Italije, dok je najtrofejniji deo karijere bio rad u Laciju - osvojio je titulu, dva Kupa Italije, dva Superkupa Italije, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope!

Tokom dana u Italiji Sven-Goran Erikson bio je izuzetno značajan za karijeru Siniše Mihajlovića! Njih dvojica su sarađivali u Sampdoriji, gde je Miha bio jedan od ljubimaca švedskog stručnjaka, što pokazuje i potez koji je kasnije napravio. Nakon prelaska u Lacio Erikson je počeo da beleži najznačajnije rezultate u svojoj karijeri, a Siniša Mihajlović bio je jedno od najvažnijih pojačanja rimskog kluba u njegovom trenerskom mandatu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: