Pogodio!

MILOJEVIĆU, GLEDAJ ŠTA RADE ZVEZDINI STRANCI! Kraso u Africi, Hvang u Aziji - dominacija!

Autor Dušan Ninković

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali obaveze u reprezentaciji u fantastičnoj formi.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je pripreme za prolećni deo sezone počela bez nekoliko inostranih fudbalera koji tokom januara imaju obaveze u nacionalnim timovima. Većina njih je na Kupu afričkih nacija - gde je već zablistao Žan Filip Kraso - a jedini na Azijskom kupu nastupa In Bom Hvang, reprezentativac Južne Koreje! I vezni fudbaler koji je u Zvezdu stigao iz Olimpijakosa ostavio je sjajan utisak na početku turnira!

Na prvom meču grupe E Azijskog kupa Južna Koreja je savladala Bahrein (3:1), a Hvang je postigao prvi i assitirao za treći gol svoje reprezentacije. Dvostruki strelac za Južnu Koreju bio je Kang In Li iz PSŽ-a! I dok je njemu to posao jer igra na mestu desnog krila i mnogo je ofanzivniji, gol In Bom Hvanga je iznenađenje - centralni vezni nacionalnog tima odlično je pratio akciju, ubacio se iz drugog plana u kazneni prostor i sa desetak metara pohodio mrežu Bahreina.

O tome koliko su retki Hvangovi golovi za nacionalni tim govori i podatak da mu je ovo tek peti u karijeri. Do sada je odigrao 49 mečeva za seniorsku reprezentaciju Južne Koreje, ali mreže rivala nije redovno tresao - od leta 2021. godine do danas pogodio je samo jednom, u porazu od Urugvaja pre desetak meseci.

Ipak, sjajni fudbaler koji je iz meča u meč dizao formu u dresu Crvene zvezde voli da trese mreže. Zato su navijači crveno-belih dobili "izvinjenje" kada je konačno uspeo da se upiše u listu strelaca u dresu srpskog kluba. Tokom jesenjeg dela sezone postigao je gol u Superligi protiv Mladosti iz Lučana i u Ligi šampiona protiv Mančester sitija.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: