Svaka čast!

ZBOG NJIH DVOJICE ZVEZDA JE JEDINSTVEN TIM NA SVETU: Milojević ih čeka, a oni već u STRAŠNOJ formi!

Autor Dušan Ninković

Dvojica fudbalera Crvene zvezde blistaju u dresovima svojih reprezentacija.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za prolećni deo sezone u Beogradu, pa već otputovali na Kipar, ali tim Vladana Milojevića nije kompeltan. Petorica veoma važnih fudbalera trenutno su sa nacionalnim timovima - Naser Điga, Kings Kangva, Osman Bukari i Žan Filip Kraso igraju na Kupu afričkih nacija, dok je In Bom Hvang na Azijskom kupu. Učinak poslednje dvojice ističe Zvezdu kao jedinstven klub u svetu!

Žan Filip Kraso je bio strelac i asistent u pobedi Obale Slonovače na početku turnira, dok je In Bom Hvang isti učinak imao u pobedi Južne Koreje na početku takmičenja. To znači da je Crvena zvezda jedini klub na svetu čiji su fudbaleri bili strelci i na kontinentalnom šampionatu u Africi i na kontinentalnom šampionatu u Aziji! Iako ima mnogo klubova koji su zastupljeni na oba takmičenja, dvojica fudbalera Zvezde su se rano raspucali u dresovima nacionalnih timova i tako crveno-bele odvojili od nekih od najvećih evropskih klubova.

Kraso je bio raspucan i tokom jesenjeg dela sezone, u dresu Crvene zvezde. Posebno na početku, kada je imao i daleko veću minutažu u timu Baraka Bahara. Napadač koji je prethodnog leta stigao u Crvenu zvezdu postigao je jedan gol u Kupu Srbije i još sedam u prvenstvu, a bio je dugo i najbolji strelac lige.

Sa druge strane, Hvang se raspucao tek u finišu sezone, kada je po jednom zatresao mrežu u superligi Srbije i Ligi šampiona. Naravno, golovi nisu u opisu posla centralnog veznog fudbalera koji je nakon transfera iz Olimpijakosa postao najskuplja kupovina u istoriji Zvezde!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: