Potpisao!

BIO JE PARTIZANOV NAJTALENTOVANIJI KLINAC, PA NESTAO! Tužba, novac i poziv - napokon se vraća na teren!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaler Nemanja Jović imaće priliku da u Portugalu oživi karijeru, jer je potpisao višegodišnji ugovor u toj zemlji.

Izvor: MN Press

Doskorašnji fudbaler Partizana Nemanja Jović (21) karijeru nastavlja u Portugalu - tamošnji mediji potvrdili su da je on potpisao višegodišnji ugovor sa Eštorilom, iako taj klub još nije ozvaničio na društvenim mrežama dolazak mladog krilnog napadača. Zvanično predstavljanje dogodiće se uskoro, a Jović je već licenciran za drugi deo sezone u Portugalu.

Kako prenosi portal "zerozero", srpski fudbaler nalazi se na spisku igrača koji će predstavljati Eštoril u prolećnom delu sezone, što znači da su završeni svi detalji oko njegovog transfera. Klub će se najverovatnije oglasiti u toku utorka, kada će svojim navijačima otkriti da je potpisan ugovor do 2027. godine sa krilnim igračem koji je do skoro smatram najtalentovanijim fudbalerom kluba iz Humske. Između ostalog, zbog toga je veoma mlad stigao do 95 utakmica, 11 golova i 10 asistencija u crno-belom dresu.

Podsećamo, Partizan je navodno u leto 2022. godine imao ponudu tešku tri miliona evra za Nemanju Jovića, kojeg su u tom trenutku pratili i skauti brojnih evropskih velikana. Ostao je u klubu, a to nije bilo dobro rešenje ni za jednu stranu - problemi su počeli u leto 2023. godine, kada se pojavila informacija da je Jović tužio matični klub. Po jednoj teoriji Partuizan mu je dugovao plate u iznosu od 900.000 evra, a po drugoj mu niko iz kluba nije javio da je na njegovu adresu stigao poziv u mladu reprezentaciju. Koja god verzija da je tačna, odnosi su trajno narušeni!

"U vezi sa današnjim medijskim natpisima da je igrač FK Partizan Nemanja Jović podneo tužbu protiv kluba, obaveštavamo javnost da FK Partizan nema saznanja o tužbi, niti je klubu dostavljena tužba nekog od igrača, pa ni Nemanje Jovića. U vezi sa tim, klub je kontaktirao igračevog agenta Marka Lomića, koji je i u svojoj izjavi datoj medijima demantovao takve medijske navode", saopštio je Partizan svojevremeno povodom ovog slučaja, ali se Jović nikada nije vratio u tim.

Jović je rođen u Zvorniku, ali je ponikao u beogradskom Partizanu, pa je i nakon nastupa za U17 reprezentaciju BiH promenio nacionalni tim. Nosio je dres Srbije u uzrastima do 19 i 21 godine, a upisao je i dva nastupa za seniorsku selekciju pod komandom Dragana Stojkovića Piksija, na mečevima protiv Jamajke i Japana.

Podsećamo, ovog januara bilo je veoma burno kada su u pitanju odlasci iz Partizana - Mihajlo Ilić završio je transfer u Bolonju, Kristijan Belić će postati novi igrač AZ Alkmara, a crno-bele napušta i supertalentovani Matija Popović. Sada se čini da neće u Milan, što je do skoro izgledalo izvesno, ali za njega se svakako otima nekoliko veoma bogatih evropskih klubova - navodno su trenutno u redu Borusija iz Dortmunda, Juventus, Napoli...

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: