Majstorija!

MAJSTORIJA ZVEZDINOG STRANCA U AFRICI! Šokirao golmana i celu odbranu - ovako je pogodio! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Spektakularan pogodak Kingsa Kangve u remiju DR Konga i Zambije.

Izvor: Profimedia/ IMAGO

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno se pripremaju na Kipru, a igrači na koje Vladan Milojević može da računa odigrali su danas i prvi prijateljski meč. Golovima Kataija, Mitrovića i Kneževića savladan je Akritas iz Hlorake (3:2), a dobro vesti za starog-novog trenera stigle su i sa drugog kraja sveta! Nakon što je Žan Filip Kraso pogodio za Obalu Slonovače, a In Bom Hvang za Južnu Koreju, u dresu nacionalnog tima strelac je i Kings Kangva koji sa Zambijom učestvuje na Kupu afričkih nacija.

Iako trenutno nije na Kipru, pod Milojevićevim budnim okom, centralni vezni mogao bi igrama u nacionalnom timu da se nametne za ulogu koja je veća nego kod Baraka Bahara. Ako bude igrao ovako, Milojević će morati ozbiljno da računa na fudbalera koji je protiv Demokratske republike Kongo izveo pravu majstoriju!

Kangva je postigao spektakularan pogodak u 23. minutu meča - nakon velike greške rivala. Protivnički golman napustio je kazneni prostor kako bi intervenisao i loptu izbacio u aut, a nakon što je Zambija brzo počela novi napad Kings Kangva šutirao je na prazan gol. Čak ni trojica defanzivaca koji su bili na putu lopti nisu uspeli da je zaustave. Bio je to prvi od dva pogotka na meču, pošto je susret u grupnoj fazi Kupa afričkih nacija između DR Konga i Zambije završen 1:1. Pogledajte majstoriju veznog igrača Crvene zvezde:

U finišu jesenjeg dela sezone pričalo se o Kangvinom odlasku iz kluba, pa čak i o ponudama iz Serije A koje su stigle na adresu njegovog menadžera. Zambijac je Beograd napustio samo nekoliko sati nakon odigranog derbija u kojem je Partizan pobedio najvećeg rivala (2:1) i prvi je igrač Zvezde za kojeg je polusezona završena. Ipak, tokom prolećnog dela mogao bi da dobije novu šansu i opravda uloženi novac.

Kangva je za 1.500.00 evra stigao iz Rusije, gde je nosio dres Arsenala iz Tule. Od tada je za Zvezdu odigrao 56 mečeva, uz 12 postignutih golova, devet asistencija, jedan trofej u Superligi i jedan trofej u Kupu Srbije. Za reprezentaciju Zambije igra od 2019. godine, a sakupio je 22 utakmice i šest golova!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: