Dogovoreno!

PARTIZANOVA BOMBA OD 1.200.000 EVRA! Duljaj ga čeka pola godine - u Srbiju dolazi zbog TITULE!

Autor Dušan Ninković

U narednim danima Partizan će ozvaničiti novo pojačanje, Jung Džun Goha iz Južne Koreje.

Izvor: Thananuwat Srirasant / AFP / Profimedia

Nastavlja se buran prelazni rok u Humskoj, a sada je vreme i za bombastično pojačanje! Novi fudbaler Partizana postaće povremeni reprezentativac Južne Koreje Jung Džun Goh (22), dosadašnji fudbaler Pohang Stilersa, a crno-beli će za njega platiti čak 1.200.000 evra, prenosi "Telegraf".

Po prvim informacijama, Partizan će u četiri rate isplatiti obeštećenje za veznog fudbalera, a ekipa iz Južne Koreje dobiće i 10 odsto od naredne prodaje mladog igrača. Očekuje se da Jung Džun Goh potpiše ugovor na čak četiri i po godine, što jasno pokazuje da u Partizanu smatraju mladog i talentovanog fudbalera za idealnog naslednika Bibarsa Natha!

Crno-beli su od prethodnog leta pokušavali da angažuju veznog fudbalera, koji je u potpunosti po ukusu Igora Duljaja, ali su postojali objektivni razlozi zbog kojih nije bilo moguće realizovati transfer. Pohang Stilersi su na početku tražili čak dva i po miliona evra, a iz Južne Koreje stizali su promenjivi signali oko toga da li klub uopšte planira da proda fudbalera koji je sa 20 godina odigrao svoj za sada jedini meč u seniorskoj reprezentaciji.

Sa druge strane, Jung Džun Goh prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, igrao čak i za olimpijsku reprezentaciju Južne Koreje, dok je u prvom timu Stilersa upisao već 126 nastupa. Postigao je 20 golova, asistirao 14 puta i pokazao se kao veoma dobar pred protivničkim golom, pa je povremeno dobijao priliku i na krilnim pozicijama. Sa svojim timom osvojio je kup, a za reprezentacijom zlato na Azijskim igrama, gde je pobedom nad Japanom osvojeno zlato.

Podsećamo, Partizan je u zimskom prelaznom roku prodao Mihajla Ilića u Bolonju, Kristijana Belića u AZ Alkmar i Kvinsija Meniga u Konjaspor, dok su Nemanja Jović i Matija Popović kao slobodni igrači napustili klub. Čiste papire dobijaju Danilo Pantić i Andrija Pavlović koji već traže novu sredinu za nastavak karijere, a u Humsku su stigla i adekvatna pojačanja. Partizan je ozvaničio dolaske golmana Miloša Krunića, defanzivca Nikole Miličića i veznog fudbalera Leonarda Ovusua, dok se čeka da i zvanično stigne Denil Kastiljo kojeg na pozajmicu šalje Šahtjor iz Donjecka.

(Telegraf/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: