Iz vedra neba

ŠOK - ĆAVI IDE IZ BARSELONE! Posle velikog poraza izašao i priznao: Najbolje je da odem...

Autor Nikola Lalović

Ćavi Ernandez će voditi Barselonu do kraja sezone, a onda će napustiti ekipu.

Izvor: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle dramatičnog meča sa Viljarealom i poraza od 5:3 posle dva pogotka u od 100. minuta do kraja utakmice Ćavi Ernandez je na konferenciji za medije istakao da napušta Barselonu

Jedan od najtrofejnijih i najboljih fudbalera u istoriji kluba došao je na čelo ekipe 2021. godine nakon što je dve sezone vodio Al Sad u Kataru. Za to vreme je uzeo jednu titulu šampiona i jedan Superkup Španije, ali ove godine je već na deset bodova minusa u odnosu na Real Madrid.

"30. juna ću napustiti klub. O tome sam razgovarao sa predsednikom i stručnim štabom. Barseloni je potrebno da promeni pravac.Kao navijač kluba najbolje je da napustim klub 30. juna. Mislim da će to pomoći klubu, ali i dalje mislim da možemo da imamo veoma dobru sezonu. Ipak moram da mislim o klubu više nego o sebi", rekao je Ćavi na konferenciji za medije posle Viljareala. 

Kao igrač nastupao je za BArselonu preko dve decenije, odigrao je 767 mečeva i postigao 85 golova, a ponikao je u omladinskoj školi kluba.

"Hvala predsedniku na poverenju, on je sjajan. Ja sam navijač kluba i želim najbolje za Barselonu. Mislim da će ovo relaksirati situaciju jer se osećam najodgovornijim. Za sada je urađen dobar posao, ali mislim da će se moj projekat kao trenera završiti 30. juna. To će osloboditi igrače. Odluku sam doneo pre nekoliko dana, jer je klubu potrebna promena", zaključio je Ćavi. 

Uskoro opširnije...

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: