Kakav posao!

PREGAZIO PARTIZAN I ODLAZI U PREMIJER LIGU! Gol u Humskoj, pa transfer od 19,5 miliona evra!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler iz Gaen bio je na ceni jer ga je hteo Vest Hem, ali ne seli se u London.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana su tokom kvalifikacija za Konferencijsku ligu tokom leta izbacili azerbejdžanski Sabah, a zatim ubedljivo poraženi od Nordsjelanda, koji je u oba meča bio bolji. Nakon ubedljivog trijumfa danskog tima (5:0) na svom terenu javnost u Srbiji je upoznala Ibrahima Osmana (19), krilnog napadača koji je postao noćna mora defanzivcima crno-belih.

Osman je imao niz dobrih poteza u prvom meču, a zatim je postigao jedini gol na utakmici u Beogradu, da potvrdi prolaz Danaca u grupnu fazu. Tamo je jednom zatresao mrežu, isto kao i u Kupu Danske, dok je u prvoj polusezoni prvenstva imao učinak od jednog gola i četiri asistencije. Sve to bilo je dovoljno da na mladog fudbalera iz Gane oko baci klub koji je specijalizovan za talente - po svemu sudeći Ibrahim Osman se narednog leta seli u Brajton, u transferu teškom 19,5 miliona evra!

Pregovori oko transfera su završeni, izvori sa lica mesta kažu da su obavljeni i lekarski pregledi, pa će Ibrahim Osman biti sledeći projekat Brajtona, nakon što je poslednjih godinama nekoliko izvanrednih fudbalera lansirano u orbitu upravo iz ovog engleskog kluba. Trenutno su najveći projekti kluba Ivan Ferguson i Kaoru Mitoma, a u bliskoj prošlosti baš u Brajtonu stvoreni su Kaisedo i Kukurelja koji igraju za Čelsi, Arsenalov Ben Vajt, Liverpulov Aleksis Mekalister...

I Nordsjeland je za kratko vreme postao poznat po velikim transferima. Ernest Nuama je otišao za 25 miliona evra, Kamaldin Sulemana za 17, a blizu deseti miliona evra dobijeno je za Emrea Mora, Mohameda Kudusa, Simona Adingru...

Zanimljivo je da je Ibrahim Osman tek 39 puta obukao dres prvog tima Nordsjelanda, uz četiri gola i pet asistencija, a to je bilo dovoljno timu iz Premijer lige. Videli su njegovu neverovatnu brzinu, strašan tempo u kojem igra tokom čitavog meča i driblinge koje pravi u punom trku. Praktično, sve ono što su i defanzivci Partizana videli u dvomeču, kad ih je mučio i na severu Evrope i u Humskoj.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: