Rasulo...

DIREKTOR SUPERLIGAŠA OTIŠAO POSLE MESEC I PO DANA: Zbog jednog fudbalera podneo ostavku!

Autor Dušan Ninković

Iako je predviđeno da bude spasilac kluba, Ristić odlazi iz Radničkog posle mesec i po dana.

Izvor: MN Press

U danu kada se nastavlja sezona u Superligi, a samo dva dana pre nego što je Radnički iz Niša trebalo da nastavi sezonu utakmicom protiv imenjaka u Kragujevcu, na Čairu se pojavio novi problem. Mesec i po dana nakon dolaska na funkciju i nakon samo jednog obavljenog prelaznog roka, klub je napustio doskorašnji sportski direktor Bratislav Ristić!

Kako je preneo "Mozzartsport" Ristić je potvrdio rastanak sa Radničkim, a navodno je problem nastao jer klub za prolećni deo prvenstva nije registrovao jednog od fudbalera koji je stigao ove zime. Reč je o rođenom Nišliji Borisu Krstiću (20), koji je tokom januara zadužio opremu Radničkog i tako se vratio u matični klub. On je stigao iz slovačke Žiline, a tokom jesenjeg dela sezone bio je deo subotičkog Spartaka, gde nije dobio ni minut na superligaškim terenima.

Ristić je smatrao da to nije korektan potez prema mladom fudbaleru i da bi trebalo pružiti još prostora za dokazivanje momku koji se vratio u rodni grad. Možda je takav stav imao i zbog toga što je on rođeni Nišlija, pa se nakon igračke i menadžerske karijere upravo u rodnom gradu prihvatio nimalo lakog posla sportskog direktora.

Trebalo je da u tandemu sa Nikolom Trajkovićem - povratnikom na klupu - napravi ekipu koja će izbeći borbu za opstanak, a u narednim godinama krenuti i ka gornjem delu tabele u Superligi Srbije. U tu svrhu angažovani su Kolins Faj, Nikola Vasiljević, Andrija Luković, Stefan Vukić, Edmund Ado, Marko Petković, Semir Smajlagić i Jusuf Bamidele.

Ristić nikada nije igrao za seniorski tim Radničkog, pošto se već iz mlađih kategorija kluba preselio u Belgiju. Prvu priliku dobio je u Klub Brižu sa kojim je osvojio Kup i Superkup Belgije, a zatim su se ređali Metalurg iz Donjecka, Malaga, Kuban Krasnodar, Slavija iz Sofije, beogradski Rad, Čikago, Olimpik iz Sarajeva i Čelik iz Nikšića.

(Mozzartsport/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: