Fudbal

"NEMOJTE TU PESMU DA MI PEVATE, STANITE" Siniša Mihajlović je uvek PLAKAO kada je čuje

Autor Mladen Šolak

Siniša Mihajlović provodio se rado uz srpsku muziku, a ovo su bile njegove omiljene pesme

Izvor: MN Press, Nemanja Savic/Tomislav Mihajlovic

Siniša Mihajlović proveo je tri decenije u Italiji, tamo zasnovao porodicu, postao fudbalska legenda, ali nikad nije izgubio vezu sa Srbijom, gde su ostali njegovi roditelji, rođeni brat Dražen, njegovi prijatelji.... I ne samo to, već je Siniša često isticao da je ponosni Srbin i provodio se kao da i dalje živi kod kuće. Naravno. uz narodnjake.

"Ma oni ne znaju da se vesele kao mi. Ali snađemo se mi, pustimo ove naše pesme, napijemo se malo i skačemo po stolovima. Pokažemo im kako to izgleda, mada ne možeš u Italiji da se veseliš kako treba jer oni ne umeju. Ne razumeju te pesme, ali za našu dušu uvek ih puštamo", rekao je Siniša Mihajlović u intervjuu za "Kurir".

Nastupao je Siniša Mihajlović sa Zlatanom Ibrahimovićem i na Sanremu i nikad nije krio koja pesma mu je omiljena. "Mnogo volim Ljubu Aličića, prema tome ona "Ciganin sam, al' najlepši" i tako... "Ti ne ličiš ni na jednu"... Ali za to treba da se popije", govorio je Miha.

Nakon Mihajlovićeve smrti u decembru 2022, posle dugogodišnje borbe protiv raka, njegov prijatelj i bivši saigrač iz Crvene zvezde Dragiša Binić ispričao je dirljivu anegdotu o njihovom druženju. "Mi smo išli jedan kod drugog, družili smo se. On je znao iz Italije privatnim avionom da dođe na slavu kod mene. Voleo je mnogo muziku i kafanu. Jedan pevač nam je snimio kasetu sa desetak pesama koje smo voleli da slušamo. Zvao me iz Italije da mu presnimim i pošaljem tamo. Jedan dan me zove, dok je vozio i plače na te pesme i kaže mi: 'Ubio si me sa ovim'. Bio je u stanju da sedne u avion da dođe, da napravimo neku žurku i da se vrati", ispričao je Binić.

U toku lečenja od raka, kada se činilo da je Miha pobedio bolest, gostovao je na televiziji "B92" i takođe govorio o muzici - potresnije nego ikad. Pričao je o pesmi koja mu uvek tera suze na oči, a koja ga uvek seti na njegovog oca, Bogdana, koji je preminuo 2011, takođe posle duge i teške bolesti.

"Gledam film na TV-u, pa se rasplačem. Kad čujem pesmu 'Ne klepeći nanulama', to je omiljena pesma mog pokojnog ćaleta, onda se rasplačem. Moj pokojni ćale je bio Bosanac, on je mnogo voleo tu pesmu, mislim da je Nedžad Salković je pevao. Svaki put plačem kad je čujem, to je jače od mene. To je jače od mene, ali nemojte sada da je puštate...", rekao je Mihajlović.

Siniša Mihajlović venčao se sa suprugom Arijanom i u Novom Sadu 2005. godine i tada je pevao Džej Ramadanovski, među zvanicama bio je i Goran Bregović. Svi su voleli Mihu i on je voleo mnoge.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: