Fudbal

LUKA JOVIĆ UDARIO PROTIVNIKA, ODMAH ISKLJUČEN! Šamar, pa direktan crveni karton

Autor Mladen Šolak

Srpski napadač dobio crveni karton na gostovanju Milana Monci.

Izvor: Piero Cruciatti / AFP / Profimedia

Srpski napadač Luka Jović dobio je direktan crveni karton zbog udaranja protivnika na utakmici svog Milana protiv Monce. U trenutku u kojoem je protivnik vodio 2:0, Srbin je naseo na provokaciju, rukom udario protivnika, a sudija ga je posle korišćenja VAR tehnologije poslao pravo u svlačionicu.

Posle dugo vremena i sjajnog perioda među roso-nerima, Jović je konačno bio starter, ali nije iskoristio šansu protiv Monce. U svlačionicu je morao u 52. minutu i neće biti u konkurenciji za naredne mečeve, jer je dobio direktno isključenje.

U jednom duelu, daleko od lopte, on je udario šamar protivniku i u vreme VAR tehnologije to ne može da promakne arbitrima. Zato je odmah morao na "hlađenje". Pogledajte tu situaciju:

U prvom delu meča Luka je stvorio dve šanse, bio koliko-toliko zapažen u lošoj igri roso-nera, ali je ovim nesmotrenim i nepotrebnim potezom bacio mrlju na sve što je uradio. On je ove sezone postigao sedam golova za Milan, od toga pet u Seriji A i naterao je upravu da dobro razmisli o tome da mu na leto ponudi produženje ugovora. Ovaj crveni je korak unazad za njega na San Siru, mada ima još dovoljno vremena da se iskupi i da sa još golova nastavi tamo gde je stao pre večerašnjeg meča, u kojem je morao bolje i pametnije.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: