Fudbal

TUHELU SPREMAJU "PONIŽENJE" U BAJERNU: Svlačionica u rasulu, pričaju sa PETORICOM trenera!

Autor Milutin Vujičić

Tomas Tuhel je navodno "preživeo" u Bajernu, ali pitanje je samo za koliko jer klub aktivno priča sa petoricom kandidata.

Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bajern je u velikoj krizi i doživeo je tri uzastopna poraza, a rukovodstvo je za sada podržalo Tomasa Tuhela. Kažemo za sada, pošto znamo da u Minhenu stvari mogu da se okrenu za 180 stepeni preko noći, pa se tako već ozbiljno šuška o kandidatima koji bi mogli da naslede osvajača Lige šampiona iz 2021. godine.

Prema izveštajima medija u Nemačkoj, priča se o čak pet trenera, ali ne žure pošto bi radije uzeli "prelazno rešenje" do leta, a onda doveli stalno rešenje. To se naravno ne dopada ni trenerima sa kojima pričaju na ovu temu, pa je za sada Tomas Tuhel i zbog ove stvari "za sada siguran", dok u redu čekaju: Ole Gunar Solskjer, Ćabi Alonso, Antonio Konte, Sebastijan Henes i verovali ili ne Zinedin Zidan.

Možda najneverovatnije ime sa spiska je Ćabi Alonso, koji vodi Leverkuzen i koji ima osam bodova više od Bajerna u Bundesligi. Čak iako smo navikli da Bajern "otima sve najbolje" u Nemačkoj, teško je očekivati da bi Alonso usred ovakve sezone odlučio da se prikloni najvećoj sili u zemlji, bez ikakve garancije i da će biti šampion.

Izvor: Profimedia/Jöran Steinsiek / imago sportfotodienst

U malo "povoljnijoj" situaciji je Sebastijan Henes, sin legendarnog Ulija Henesa koji dobro vodi Štutgart, ali nije baš da će biti šampioni Nemačke, dok je Antonio Konte gotovo sve usmeno dogovorio sa Milanom da od naredne sezone vodi "rosonere". Doduše, bilo bi vrlo interesantno videti da nasledi Tuhela, trenera sa kojim se skoro fizički sukobio u poslednjem okršaju kada su vodili Čelsi i Totenhem. Što se tiče Zinedina Zidana, uvek ima posebne zahteve i čini se da nije naročito zainteresovan da "gasi požar" u Bajernu, pošto sebe u budućnosti vidi samo na tri mesta: PSŽ, Real Madrid ili reprezentacija Francuske.

Dakle, to nam ostavlja Olea Gunara Solskjera, čoveka koji je "ubio" Bajern 1999. godine u finalu Lige šampiona, a koji nije radio od otkaza u Mančester junajtedu. Ne može da se kaže da je ostavio dubok trag kao trener, odnosno pitanje je da li bi zaista bio "plus" u odnosu na Tuhela.

Ipak, problem sa Bajernom je pre svega u svlačionici i zategnutim odnosima između svih, ali videćemo da li će se to nešto promeniti tokom vikenda kada igraju protiv Lajpciga. Još jedan poraz Tuhel ne bi preživeo, makar dete umesto njega vodilo tim.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)