Gotovo!

BAJERN ZVANIČNO TRAŽI NOVOG TRENERA, RASKID SA TUHELOM: Trener prekinuo saradnju, ali ostaće da vodi ekipu!

Autor Nikola Lalović

Tomas Tuhel je zvanično prekinuo saradnju sa Bajernom, ali ostaće da vodi prvi tim!

Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Konačno je objavljeno - Tomas Tuhel i Bajern se rastaju. Ali mnogi koji bi hteli Tuhelu da vide leđa moraće da sačekaju, jer je Bajern zvanično objavio da će saradnja sa nemačkim stručnjakom biti okončana na kraju ove sezone. Tuhel je preuzeo tim u martu 2023. godine od Julijana Nagelsmana, a ni godinu dana kasnije objavljen je raskid sa njim. 

Prošle sezone je titulu uzeo samo zahvaljujući neverovatnom kiksu Borusije Dortmund u poslednjem kolu prvenstva, a sada je nanizao toliko loših rezultata da je bilo neminovno da ode. Bajern je nedavno izgubio od Bajer Leverkuzena u Bundesligi, a kada ih je pobedio i Bohum prednost "farmaceuta" na vrju porasla je na osam bodova.

Nakon što je i u Ligi šampiona uspeo da izgubi od Lacija u Rimu u prvom meču osmine finala i ponovo okrene deo tima protiv sebe objavljeno je da će ugovor koji je trebalo da traje do una 2025. godine biti sporazumno raskinut godinu dana ranije. Navodno su protiv njega Džošua Kimih, Leon Gorecka, Tomas Miler, Matijas De Liht, Matis Tel i Serž Gnabri, ali ima i igrača koji ga podržavaju poput Manuela Nojera, Liroja Sanea, Harija Kejna. Rafaela Gereira, Džamala Musijale i Erika Dajera.

Tuhel je do sada vodio Augzburg, Majnc, Borusiju Dortmund, PSŽ i Čelsi, a od trofeja ima Ligu šampiona, Bundesligu, dve Lige 1 i kup Nemačke. Videćemo ko će ga naslediti na vrućoj klupi Bajerna na kojoj se u poslednje vreme niko dugo ne zadržava. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: