Fudbal

SPREMA SE SKANDAL - ALVES IZLAZI NA SLOBODU!? Mogao bi da izađe već OVE godine, zna se plan!

Autor Milutin Vujičić

Dani Alves je dobio četiri i po godine zatvora, a navodno bi mogao da izađe na slobodu već posle trećine odslužene kazne.

Izvor: EUROPA PRESS/D Zorrakino POOL/Profimedia

Slavni brazilski fudbaler Dani Alves osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja jedne devojke u noćnom klubu u Barseloni uoči novogodišnje noći 2023. Uz to, Alves mora da plati oko 150 hiljada evra oštećenoj devojci, dobio je i zabranu prilaska devet i po godina, dok će pet godina po odsluženju zatvorske kazne biti pod nadzorom zakonskih organa.

Međutim, odluka Vrhovnog suda Katalonije nije konačna. Alvesovi advokati, koje je angažovao njegov prijatelj i bivši saigrač Nejmar,žalili su se Vrhovnom sudu i nadaju se da će njihov zahtev biti usvojen. Kako piše španski list "Marka", Alves i advokati veruju da će dobiti takozvani "treći stepen zatvorske kazne", što će reći da bi mogao na slobodu kada odsluži samo trećinu kazne.

S obzirom na to da je Alves u pritvoru bio od januara 2023. godine, kako ne bi pobegao iz zemlje dok traje istraga, već se računa da je odslušio 13 meseci od propisane kazne, dok kada "odleži" trećinu - tražiće da ide na slobodu i bude pod kazneno-popravnim nadzorom.

Isti list dodaje da bi kazna mogla biti smanjena i "dobrim ponašanjem, kulturnim ili profesionalnim aktivnostima u zatvoru", dok Alvesu u korist ide i to što ranije nije osuđivan.

Ključan mesec za njega je maj 2024. godine kada bi mogla da bude pokrenuto njegovo puštanje na slobodu na određeno vreme, odnosno ubuduće bi morao u zatvoru da provodi "najmanje osam sati dnevno", piše "Marka" i napominje da bi najverovatnije išao samo da prespava u zatvoru. Tu je i povoljnija opcija po Alvesa - izručenje u Brazil. "Ako kazna ne prelazi pet godina, možete biti proterani iz zemlje, pa ne biste služili kaznu u Španiji", objasnio je advokat.

Podsetimo, oštećena strana tražila je 12 godina zatvora za Alvesa, tužilaštvo devet, dok je prvostepena presuda "samo" četiri i po. Na kraju, Alves bi mogao da izađe posle godinu i po dana u zatvoru zbog silovanja...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)