Bivši reprezentativac Brazila Dani Alves (40) osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja jedne devojke u noćnom klubu u Barseloni u noći između 30. i 31. decembra 2023. U pitanju je prvostepena odluka na koju će se Dani Alves žaliti, ali teško da će uspeti da značajno smanji kaznu, pošto je dobio mnogo manje nego što su tražili advokati nesrećne devojke (12 godina), odnosno tužilaštvo (devet godina.

Prema informacijama brazilskih medija, Dani Alves je izbegao mnogo strožu kaznu pre svega zbog svog prijatelja Nejmara, koji mu je pritekao u pomoć. Žrtvi je uoči suđenja isplaćeno 150 hiljada evra i taj novac je dao Nejmar, dok je takođe "pozajmio" i svog advokata Gustava Sista, inače zaposlenog u kompaniji Nejmarovog oca.

Profimedia Dani Alves

Prema španskom zakonu, uz isplatu naknade štete uoči suđenja, primenjuje se "olakšavajuća okolnost" i zato je Dani Alves dobio manju zatvorsku kaznu nego što inače bi. Sada njegov tim inače sprema žalbu, ali Alves će ostati u zatvoru pošto se strahuje da bi mogao da pobegne u Brazil i tako izbegne služenje kazne koja mu sleduje za jeziv zločin koji je počino, a zbog koga ga je ostavila i supruga Đoana.

Uz zatvorsku kaznu, Alves će pet godina biti pod nadzorom zakonskih organa, dok će devet i po godina imati zabranu prilaska devojci koju je silovao. Alves je inače na sudu negirao krivicu i prema njegovim rečima to je bio odnos uz pristanak, za šta na kraju nije imao dokaze.

Brazilski fudbaler (40) je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena i drugi najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta. Tokom bogate igračke karijere osvojio je 44 trofeja, između ostalog tri Lige šampiona s Barselonom i dve Kopa Amerike s Brazilom.

BONUS VIDEO:

"SVA PITANJA MIKE ALEKSIĆA ALUDIRAJU DA ŽRTVA LAŽE" Marković o suđenju za silovanje: Spominju kako se obukla, što mu nije pobegla Kurir televizija

(MONDO - M.V.)