Fudbal

LEVERKUZEN "STAVIO RUKU" NA PEHAR, A ONDA KEJN: Englez u 91. minutu spasao već SMENJENOG trenera!

Autor Milutin Vujičić

Velika i važna pobeda Bajerna protiv Lajpciga za nastavak šampionske trke u Nemačkoj.

Izvor: Tom Weller / AFP / Profimedia

Bajern je uspeo da prekine "crnu seriju" od tri poraza pošto je večeras pobedio Lajpcig 2:1 (0:0) i to zahvaljujući najboljem strelcu Bundeslige Hariju Kejnu. Englez je prvo pogodio u 56. minutu na dodavanje Džamala Musijale, samo 15 minuta kasnije izjednačio je sjajni Benjamim Šeško, ali je poslednja ipak bila Harijeva.

Kejn je u 91. minutu doneo sva tri boda Bajernu nakon što ga je dobro proigrao Čupo-Moting, a nade gostiju ugasila je i potvrda iz VAR sobe da nije bilo ofsajda. Tako je Kejn došao do čak 27. gola ove sezone u nemačkom prvenstvu i još jednom se pokazalo da je u ovom trenutku možda i jedini igrač na koga u Bajernu mogu da se oslone, pošto je prvi sledeći strelac Liroj Sane na svega osam pogodaka u Bundesligi.

Ovom pobedom Bajern je ostao u trci za šampionsku titulu, ali i dalje ozbiljno kaska za Bajerom iz Leverkuzena. Neporaženi tim Ćabija Alonsa, koji je u petak protiv Majnca svoju seriju produžio na 33 meča (najviše u istoriji nemačkog fudbala), i dalje vodi na tabeli sa 61 bodom, dok je Bajern na 53.

Podsetimo, zbog loših rezultata Bajern je potvrdio da se rastaje sa trenerom Tomasom Tuhelom, ali će on nastaviti da obavlja ovu funkciju do kraja sezone, što možda na neki način "rastereti" odnose u svlačionici.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)