Fudbal

MBAPE NAPRAVIO SKANDAL NA UTAKMICI! Trener ga zamenio, on otišao na tribinu i seo kod svoje majke: PSŽ ga NE zanima!

Autor Nemanja Stanojčić

Kilijan Mbape je posle izmene otišao na tribine i seo je pored svoje majke Fajze.

Izvor: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

PSŽ je remizirao sa Monakom (0:0), a meč je obeležio Kilijan Mbape. Ne zbog poteza na terenu, već zbog činjenice da je posle izmene umesto na klupu kod saigrača, odlučio da ode na tribine i da sedne pored svoje majke Fajze Lamari. To je iznerviralo mnoge navijače pariskog kluba.

Luis Enrike odlučio je da u pauzi između dva poluvrmena izvede Mbapea iz igre i uveo je Randala Kolo Muanija. Umesto da se premesti na klupu i bude uz ostatak tima, Kilijan je odlučio da ode kod svoje majke, koja mu je inače i agent. Sa njom je odgledao ostatak meča što je samo potvrdilo priče da će na leto i definitivno da postane novi igrač madridskog Reala.

Jasno je da je PSŽ osvojio titulu u Francuskoj, ima 12 bodova prednosti u odnosu na Brest, uz meč više. Potrebno je pravo čudo da ih spreči u tome. Međutim, razlog za bes je činjenica da Parižani imaju velike ambicije u Ligi šampiona, pobedili su Real Sosijedad u prvom meču osmine finala, blizu su prolaska dalje, a Kilijanov potez pokazuje da ga tim ne zanima previše.

"Ovo je bila 100 odsto moja odluka. Pre ili kasnije moraćemo da se naviknemo da igramo bez Mbapea. Ja sam doneo takvu odluku kako bih uradio ono što je najbolje za tim", rekao je Luis Enrike na konferenciji za medije.

Novinare je, očekivano, najviše zanimala ta tema. "Evo, prva tri pitanja, sva o tome. Het-trik. Hoćemo li i četvrto?", upitao je Enrike novinare, posle čega je promenjena tema.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: