Fudbal

MILOJEVIĆ PROBUDIO SVE, SAMO JEDNOG JOŠ NE: Zvezda odbila 6 miliona za Ivanića, a ne bi da zažali!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda izgleda solidno od dolaska Vladana Milojevića, svi igrači koji imaju veliku minutažu su podigli svoju igru, ali samo jedan se još traži. Šta se dešava sa Mirkom Ivanićem?

Izvor: MN Press

Crvena zvezda sa Vladanom Milojevićem ima "četiri od četiri" i zna da pobedom u 172. "večitom" derbiju idućeg vikenda može da preuzme prvo mesto od Partizana. I da nije tako, igrači Zvezde ozbiljno su dužni svojim navijačima za poraz u Humskoj na oproštaju od Baraka Bahara i 2023. godine, kada je daleko jeftiniji tim Igora Duljaja održao važnu lekciju o borbenosti i nesebičnom zalaganju za dres.

Upravo je to "buđenje emocija" kod igrača bio najvažniji Milojevićev zadatak od povratka na stadion "Rajko Mitić", uz zatezanje odbrane koja je bila najslabija karika tokom čitave jeseni. Koliko je uspeo u tome? Možda je prerano suditi, ali se čini da je novi trener Zvezde neke stvari već ispravio, a za neke smo dobili nagoveštaj da bi mogle bolje da funkcionišu u budućnosti. A sve to dok još nismo nijednom videli na delu i najbolji tim koji u ovom trenutku Vladan Milojević ima - što neće biti slučaj ni u derbiju. Znamo da su igrači koji su igrali Afrički i Azijski kup nacija i dalje u potrazi za formom jer nisu bili na pripremama, da je zbog povrede Kosta Nedeljković daleko još od tima, a "bolnici" su se sada pridružili još i Aleksandar Dragović, Vladimir Lučić i Uroš Spajić. I pitanje je da li će biti spremni…

Izvor: Milan Rasic/© MN press, all rights reserved

Zbog toga Milojević ima glavobolju uoči meča sa Partizanom, iako ima i dosta razloga da bude zadovoljan. Može se reći da su najmanje petorica igrača koja su dobila šansu kod njega ostavila odličan utisak i "proigrala" za razliku od Baharovog mandata. To su pre svih Uroš Spajić, potom iskusni Milan Rodić, pa dirigent Gelor Kanga, Piter Olajinka, ali i Šerif Endiaje.

Od igrača sa većom minutažom, pak samo je jedan regresirao i Milojević jedino njega nije uspeo da "probudi", štaviše - za sada je Mirko Ivanić ispod očekivanja. Odigrao je sve četiri utakmice ovog proleća (nijednu celu), ali se još "traži" i bez konkretnog učinka je bio protiv Voždovca, Novog Pazara, Čukaričkog i TSC-a, dok od statistike možda još više brine to što se čini da nije jasno kakva je ideja i gde ga Milojević vidi.

Izvor: Milan Rasic/© MN press, all rights reserved

Menjao je pozicije, od igranja kao praktično levo krilo, do centralnog veznog, pa iza napadača, svuda ga je bilo i za sada se nigde nije "osećao" prirodno. Pamtimo i da je Ivanić imao problema u prvom mandatu Vladana Milojevića u Zvezdi, baš po dolasku iz BATE Borisova kao veliko i skupoceno pojačanje dok se navijači nadaju da je ovo samo faza, a ne "deža vi".

Uz to, dobro znamo i da je Zvezda odbila ozbiljan novac da bi ga zadržala - čak šest miliona evra - uz poruku da je to praktično jedini igrač koji ne može da ide: "Videćemo šta će da kaže tržište. Imamo mnogo razgovora i pokušaćemo da se oslobodimo onih koji su manje potrebni Milojeviću. Zaključak je da ne može da ode ijedan igrač čiji bi odlazak ugrozio osvajanje šampionske titule. To je recimo Mirko Ivanić za koga imamo najveću ponudu, od šest miliona evra. Neko bi rekao da je nedopustivo da ga ne prodamo jer je ušao u 31. godinu, ali ne može da ide!", naglasio je Zvezdan Terzić pred zimske pripreme.

Izvor: MI/© MN press, all rights reserved

Možda je i za sada taj pritisak uticao na Mirka Ivanića, možda mu nedostaje i saradnja i sa Kataijem, možda mu smeta i "šetanje" s pozicije na poziciju, možda i što ne uspeva da se ubaci iz drugog plana kako to najbolje ume, ali jasno je da bi u derbiju mogao da bude pravi trenutak za konačno buđenje. A dobro se sećamo da je pre skoro šest godina, baš u prolećnom derbiju protiv Partizana, odigrao najbolju partiju kod Vladana Milojevića, kada je sa levog krila poslao dve lopte posle kojih su pali golovi - Bena i Vukanovića.

Ali, nije taj Mirko Ivanić potreban Zvezdi - potreban joj je onaj bolji, iz ere Dejana Stankovića - onaj koji zaista vredi odbijanja šest miliona evra.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)