Ajde, momci!

BISERI ARSENALA I JUNAJTEDA OBUKLI OPREMU SRBIJE: Veliki posao FSS - Luis i Edvard izabrali reprezentaciju!

Autor Dušan Ninković

Dvojica talentovanih fudbalera nastupaće za reprezentaciju Srbije do 16 godina.

Izvor: Twitter/FSSrbije

Fudbalski savez Srbije uradio je dva velika posla - u narednim godinama dres reprezentacije u mlađim kategorijama nosiće veliki talenti Arsenala i Mančester junajteda! Prethodnih dana bilo je priče o tome, a sada je stigla i potvrda. Iz Engleske su u Srbiju doputovali Luis Zečević Džon i Edvard Ibrović Flečer, talentovani fudbaleri čije su majke iz Srbije!

Njih dvojica priključeni su mlađoj kadetskoj selekciji (do 16 godina) koja se priprema da naredne jeseni postane takmičarska i započne kvalifiakcije za Evropsko prvenstvo! Prvu priliku da zaigraju u dresu Srbiji veliki talenti engleskih klubova imaće 7. marta u Podgorici, na prijateljskoj utakmici protiv Crne Gore!

Njihovim dolaskom u Srbiju i izborom nacionalnog tima za koji žele da igraju zadovoljan je i bivši fudbaler Nikola Lazetić, sada direktor mlađih kategorija u savezu. "Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala“ rekao je Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS.

Fudbaler Mančester junajteda Edvard Ibrović Flečer nastupa na poziciji ofanzivnog veznog, dok je Luis Zečević Džon krilni napadač i najčešće igra po desnoj strani. Njih dvojica su prethodnih godina imali veoma zapažene uloge u akademijama dva engleska velikana, pa ne čudi zašto ih je FSS ubeđivao da izaberu Srbiju kada je reč o nacionalnom timu.

Dolaskom Luisa i Edvarda proširuje su se spisak fudbalera koji su rođeni u inostranstvu, ali su ipak odlučili da obuku dres nacionalnog tima zemlje iz koje vuku poreklo. Samo neki od najpoznatijih primera su igrači poput Zdravka Kuzmanovića, Nevena Subotića, Miloša Veljkovića ili Lazara Samardžića. Nadamo se da bi tim putem u narednim mesecima mogli da krenu i igrači poput Stefana Bajčetića iz Liverpula ili Aleksandra Pavlovića iz Bajerna, pošto oni još nisu zaigrali za neku drugu seniorsku selekciju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: