PORUKA

TAJ MOMAK REŠAVA PROBLEM SRBIJE NA 10 GODINA! Ranko Stojić: Džajo, Piksi, MORATE odmah po njega

Autor Mladen Šolak

Ranko Stojić smatra da je apsolutni imperativ da Aleksandar Pavlović igra za Srbiju.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Bivši srpski golman, a sada menadžer i stručni TV analitičar Ranko Stojić smatra da vezista Bajerna Aleksandar Pavlović mora da igra za reprezentaciju Srbije. On je poslao konkretnu, otvorenu poruku svima u Fudbalskom savezu Srbije da urade sve što mogu da biser Bavaraca obuče opremu sa grbom naše zemlje. To je rekao i pre, a pogotovo posle utakmice Bajern - Lacio (3:0) u Ligi šampiona, u kojoj je mladi defanzivni vezista (19) odigrao sjajno i od početka do kraja.

"Gledao sam ga do večeras jednom, dopao mi se. Jako je važno za našu reprezentaciju i ceo Savez da se napravi maksimum, i više od maksimuma, sve je potrebno učiniti. Uz sav respekt prema mom drugu Diki Stojanoviću, direktoru reprezentacije, mnogo ga volim, ali to mora da uradi Piksi, sa svojom harizmom, svojim imenom. To je pozicija koja nam je važna iznad svega, o tome pričamo godinama, nemamo na toj poziciji ni približno tako kvalitetnih mladih igrača. To je posao za nekoga ko ima najveći mogući autoritet. Da mu se kaže: 'Sine, ići ćeš na Evropsko prvenstvo'. Ako on igra u prvih 11 u Bajernu, to dovoljno govori. Znajte, ti igrači ne mogu da uđu među 24 igrača Bajerna i da treniraju sa njima ako nemaju ozbiljan kvalitet", rekao je Stojić za "Arenu sport".

Iz Fudbalskog saveza Srbije u utorak je poručeno da su obavljeni razgovori i sa Pavlovićem i sa njegovim roditeljima. On je veliki talenat Bajerna, rođen je u Minhenu 2004. godine i član je slavnog kluba od 2011. "To što on radi su kapitalne stvari na toj poziciji, a ako je neka deficitarna pozicija u našoj reprezentaciji, to je njegova, pozicija zadnjeg veznog. Bio je odličan protiv Lacija pod pritiskom, jako dobro orijentiše igru, uputio je predzadnji pas za prvi gol, koji je u velikoj meri odlučio ishod utakmice... Danas se u modernom fudbalu predznadnji pas računa kao skoro zadnji".

Izvor: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Možda se nekome ovo što ću reći neće svideti iz različitih razloga, svejedno, ali stvarno u našem Savezu moraju da reaguju pametno i da ako treba najtežu artiljeriju pošalju na razgovor sa roditeljima i igračem. Da se pitam i da radim nešto tamo, Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi bi morali da odu tamo. Džajić da pruča sa roditeljima, siguran sam da ima ogroman uticaj i zbog rejtinga, imena, svega što predstavlja, a Dragan Stojković da priča sa igračem i da priča da je neophodan u ovoj reprezentaciji. To je momak koji bi rešio problem za 10 godina. Nema niko pravo da reaguje sujetno. A apsolutni interes naše reprezentacije je da učini sve da se ovaj momak priključi reprezentaciji Srbije", rekao je Stojić, oduševljen nastupom mladog Pavlovića, koji je ove sezone postao standardni član prvog tima Bajerna.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: