Aleksandar Pavlović može da igra za Srbiju, da li je ovo znak koji je čekao Piksi? Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Nemačke on neće dobiti poziv selektora Julijana Nagelsmana i neće se naći u seniorskoj reprezentaciji u ovom momenu. Planovi koje imaju za njega su drugačiji i sve ovo mogla bi da bude sjajna vest za Dragana Stojkovića.

Kako se navodi u tamošnjim medijima plan fudbalskog saveza Nemačke je da Pavlović prvo stekne iskustvo u mlađim selekcijama i sprema se poziv za selekciju do 21 godine. Selektor Antonio Di Salvio pozvaćega za mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za mlade i mečeve protiv Izraela i tzv. Kosova. Sada je sve na njemu, posebno ako se umeša i FSS.

Aleksandar je rođen u Minhenu 3. maja 2004. godine i ove sezone pruža odlične partije u dresu Bajerna. Na 11 mečeva postigao je 2 gola i upisao 2 asistencije u Bundesligi. Nametnuo se treneru Tomasu Tuhelu i pokazao kakav talenat poseduje. Igra u veznom redu i ima ugovor sa klubom do 2027. godine. Trenutna vrednost, prema portalu "Transfermarkt", je dva miliona evra.

ALEXANDRA BEIER / AFP / Profimedia, Twitter/@MunichFanpage/Screenshot Aleksandar Pavlović

Srbiju u martu čekaju dve prijateljske utakmice, sa Rusijom i Kiprom, pa onda pred sam početak Evropskog prvenstva igra sa Austrijom i Švedskom. Hoće li se Pavlović naći na nekom od tih spiskova? Bilo bi lepo...

Podsećanja radi, "orlovi" su u grupi sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske i prvi meč na EURU igraju protiv Engleza 16. juna. Četiri dana kasnije na programu je duel sa Slovencima, pa onda 25. juna igraju sa Dancima.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Piksi na Puškaš Areni Kurir