Fudbal

PRESTANI DA VRIŠTIŠ I SABERI SE! Bukti RAT u klubu, zagrmeo je i Peđa Mijatović

Autor Mladen Šolak

I legendarni fudbaler podigao glas.

Izvor: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

"U Real Madridu bukti građanski rat", naslov je katalonskog "Mundo Deportiva" o skandaloznom potezu neobuzdanog asa Vinisijusa Žuniora. Brazilski napadač udario je protivnika iz RB Lajpciga i provukao se bez isključenja, ali se dan kasnije i pojedine legende kluba, poput Predraga Peđe Mijatovića, javljaju i osuđuju napadača.

"Dres Real Madrida ne može da podnese ovakvu vrstu ponašanja. Na taj način neće biti veliki igrač", rekao je Mijatović. Crnogorski as, strelac gola za osvajanje titule Lige šampiona 1998. godine u Amsterdamu, rekao je da mu se ne sviđa Brazilčev stav. "Možda to može da uradi u dresu drugog tima. Savetujem ga da nađe način da se smiri ili neće postati veliki igrač", kazao je Mijat.

Bivši napadač i sportski direktor Reala ne dovodi u pitanje Vinisijusov igrački kvalitet. "On je igrač koji pravi razliku i zaslužuje potpuno poštovanje. Igrač je. Ali svi će vam reći da mora da promeni ponašanje. Vrišti na protivnike i na svoje saigrače. Moraju da ga teše kao da je dete. Mora mnogo da promeni, da napravi radikalnu promenu. U suprotnom će sve u čemu je dobar u fudbalu otići u suprotnom smeru", kazao je Mijat u razgovoru za jedan radio.

Izvor: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

"Niko ne razume njegovo ponašanje, iznenađuje me to sa ljudske strane. Da se ova situacija dogodila Realu, svi bismo napali UEFA i govorili razne stvari. Moramo da budemo objektivni. Taj Vinisijusov potez je posledica frustracije i ne znam da li je trebalo da bude izveden sa terena, jer je mogao da ostavi tim sa desetoricom", dodao je Mijatović.

Vinisijus (23) je bez ikakve dileme već sada jedan od najboljih napadača na svetu, strelac niza važnih golova za "kraljevski klub", ali njegovo ponašanje postalo je problem za čitav klub - i to sada veoma očigledan.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: