Fudbal

JA DA IDEM U ZATVOR? Anćeloti progovorio o utaji poreza i tužbi: Nevin sam!

Autor Nemanja Stanojčić

Karlo Anćeloti stavio tačku na priče o odlasku u zatvor i tužbi od strane španskih državnih organa.

Izvor: Profimedia

Karlo Anćeloti tvrdi da je nevin i da neće završiti u zatvoru zbog utaje poreza. U španskim medijima pojavila se informacija da je protiv njega podneta tužba zbog utaje poreza. Navodno je u periodu između 2014/15 godine napravio finansijske malverzacije od milion evra.

Posle prolaska Real Madrida u četvrtfinale Lige šampiona upravo to bilo je jedno od pitanja koje je dobio trofejni stručnjak. "Zatvor? To je stara priča, počelo je pre osam godina. Tužilaštvo je mislilo da živim tu, što nije tačno. Platio sam kaznu već. Nevin sam", poručio je Anćeloti posle spekulacija da mu preti pet godina zatvora.

Deluje da ga sve to nije dotaklo uopšte. Kada je cela situacija u pitanju, on je navodno u periodu svog prvog mandata u Realu utajio porez tako što je prijavio samo novac koji je zaradio od kluba, a ne od prava na njegove fotografije.

Nije prvi koji je bio optužen za ovu vrstu prevare, radili su to Kristijano Ronaldo, Žoze Murinjo, Serhio Ramos i mnogi drugi. Svi oni priznali su krivicu pred sudom i dobili su finansijske kazne.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: