Fudbal

"FUDBAL? TO SE IGRA NA TRAVI, OVO JE KROMPIRIŠTE!" Šok izjava hit trenera: Da pričam o fudbalu na ovom klizalištu?

Autor Nikola Lalović

Željko Sopić privlači pažnju kako zbog igara svog tima, tako i zbog svojih izjava.

Izvor: Youtube/printscreen/ HNK Rijeka

Sve je zanimalo kako će izgledati šampionska trka između Dinama i Hajduka, ali su se prevarili. Lider HNL-a je trenutno Rijeka sa 59 bodova, četiri više od Splićana i pet više od "modrih". Poslednji trijumf ubeležili su u Koprivnici gde su savladali Slaven Belupo 1:0, a ponovo je trener Rijeke Željko Sopić zaintrigirao svojim nastupom. 

Poznat po zapaljivim izjavama i sukobima sa medijima i novinarima, Sopić je sada istakao da u Koprivnici ne može da se igra fudbal! Kako kaže, to je - krompirište!

"Čestitao bih i jednima i drugima, nadam se da nema povređenih igrača. Kada igrate ova igra se zove fudbal i igra se na travnatom terenu, a na krompirištu se sadi krompir inače. A ovo vam je krompirište. Ja se nadam da će sada na leto moji prijatelji iz Slaven Belupa to zameniti, rekli su mi da će da zamene. Trebalo bi sada da pričamo o nekom fudbalu, na ovom klizalištu, krompirištu... Mislim da toga puno nije ni bilo", rekao je Sopić posle utakmice. 

Njegova ekipa je pobedila golom Galešića u 50. minutu,a s obzirom da do kraja prvenstva igraju sa Dinamom i Hajdukom na svom terenu, veliki su favoriti da uzmu titulu. Naredni duel im je protiv fenjeraša Rudeša. Rijeka je osvojila HNL 2017. godine, a sada pod vođstvom harizmatičnog Sopića idu ka drugoj tituli. Ovaj rođeni Zagrepčanin igrao je za NK Zagreb, pa za Borusiju Menhengladbah i Alen u Nemačkoj pre nego što se vratio u Hrvatsku. Kao trener vodio je Rudeš, Sabah, Goricu i u Rijeci je od 2023. godine.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi