Fudbal

ZNA SE ZBOG KOGA ALVES IZLAZI NA SLOBODU! Daje milione za silovatelja, trulio bi u zatvoru bez njega

Autor Milutin Vujičić

Dani Alves je dobio prvo veliku pomoć od Nejmara u vidu advokata iz kompanije njegovog oca, a onda i u vidu plaćanja kaucije.

Izvor: Profimedia/Arena LTDA / Alamy / Alamy

Iako je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri i po godine zbog silovanja, Dani Alves će se uskoro naći na slobodi. Sud u Barseloni doneo je odluku po kojoj slavni brazilski fudbaler može privremeno da izađe iz zatvora ako plati kauciju od milion evra, pa bi tako na slobodi bio sve do izricanja pravosnažne presude.

Alves je od početka sudskog procesa pokušavao da "natera" španske vlasti da mu dozvole da uz plaćenu kauciju izađe na slobodu i brani se do izricanja presude, međutim to je sve do sada bilo odbijano zbog straha da bi pobegao u svoju domovinu Brazil. Navodno, sada se više ne strahuje od toga (!?), tako da je uz veliko angažovanje advokata Alves uspeo da dobije šta je želeo, iako je silovao jednu devojku u noćnom klubu u noći između 30. i 31. decembra 2022. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, mnogo toga se promenilo kada je u pomoć Alvesu "priskočio" njegov dobar prijatelj i saigrač iz Barselone, Pari Sen Žermena i reprezentacije Brazila - Nejmar. Angažovao je advokate iz kompanije svog oca, a kako pišu katalonske novine "La Vanguardia" upravo će sa njegovog računa i biti plaćena kaucija od milion evra.

Jasno je svima da je to Nejmarov novac, koji pokušava da "guranjem oca" u prvi plan izbegne da sam bude u epicentru pažnje medija, posebno kada se zna koliko je ozbiljan prekršaj zbog kog je Alves iza rešetaka. Po pitanju ovog slučaja, Nejmar se nije oglašavao u javnosti, verovatno iz straha da bi moglo da mu poremeti imidž koji ima, ali je "u pozadini" sve vreme bio u kontaktu sa Alvesom i angažovao se kako bi ga što pre oslobodio.

Podsetimo, period koji je Alves proveo u pritvoru računa se u odsluženje kazne (četiri i po godine), dok to nije ni blizu mere koju je nesrećna silovana devojka tražila od tužilaštva (12, pa osam godina zatvora). Uz to, Alves je kažnjen novčano, dok ima i meru zabrane prilaska.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)