Fudbal

TO JE NAJODVRATNIJA PESMA U ISTORIJI MUZIKE! Peđa Mjatović ne može da je podnese

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler organski ne podnosi pesmu koju zna čitava planeta.

Izvor: Tomislav Mihajlovic/© MN press, all rights reserved

Nekadašnji jugoslovenski fudbaler poreklom iz Crne Gore Predrag Mijatović nedavno je privukao pažnju kada se pojavio na meču Srbije u Moskvi, a narednih dana moglo bi da se priča o televizijskom gostovanju tokom kojeg je otvorio dušu o životu i karijeri. Mijatović, bivši fudbaler Partizana Real Madrida i još nekoliko klubova opustio se tokom intervjua, pa smo tako uz psovku čuli koja je to najodvratnija pesma snimljena u istoriji muzike!

U vreme kada je bila popularna Mijatović je nastupao za Real Madrid, a u Španiji su svi igrali u prepoznatljivom stilu. Koreografija je bila svetski poznata i praktično su svi znali kako se izvodi, samo je Peđu Mijatovića to "dovodilo do ludila".  

"Kada je izašla ona pesma, ako se sećate 'Makarena', pitaš se šta li znači makarena, jao...", počeo je priču Peđa Mijatović tokom gostovanja na televiziji K1 i dodao: "Koliko god da je bila popularna, koliko god da igraju svi, organski je ne podnosim. Najodvratnija pesma u istoriji muzike."

Da situacija bude još gora, Real Madrid je doveo pevače nakon najbitnijeg gola Miajtovićeve karijere. "Osvojimo finale Lige šampiona posle 32 godine, Real Madrid postaje prvak Evrope. Ko će da bude gost na Bernabeu, na slavlju tom, čitavom tom ludilu koje se organizuje, ona dvojica je**te to pevaju", rekao je Peđa Mijatović i nasmejao sve u studiju, uključujući i voditelja emisije "Šta sam tebi i ko sam sebi".

Podsećamo, Mijatović je seniorsku karijeru počeo u dresu Budućnosti iz Podgorice, zatim je igrao za Partizan, a u inostranstvu je nosio dres Valensije, Real Madrida, Fiorentine i Levantea. Najveći uspeh u karijeri bilo mu je upravo osvajanje Lige šampiona sa Madriđanima, a u finalu protiv Juventusa postigao je jedini gol.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mijatović je odigrao 73 utakmice uz 27 postignutih golova, a bio je učesnik Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kao i Evropskog prvenstva u u Holandiji i Belgiji dve godine kasnije. Od tada do danas naš nacionalni tim nije "spojio" dva velika takmičenja, što će se pormeniti nastupom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj tokom leta.

(K1/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: