Fudbal

ZVEZDA KRENULA PO SVOJE DETE IZ FRANCUSKE! Prodat za milione, već se vraćao u Srbiju!

Autor Dušan Ninković

Dres Crvene zvezde u sledećoj sezoni mogao bi da nosi Luka Ilić.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je krenula u poteru za pojačanjem, a na meti je još jedan povratnik iz inostranstva! Reč je o Luki Iliću (24), fudbaleru francuskog tima Troa i svojevremeno jednom od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji. Zajedno sa bratom Ivanom, Luka je svojvremeno prodat Mančester sitiju u transferu teškom oko pet miliona evra, a sada italijanski mediji pišu da se sprema povratak u Beograd.

Sajt "Tutomerkato" tvrdi da Troa i Ilić imaju nesporazume oko produžetka saradnje koja ističe narednog leta i da je u prolećnom delu sezone on zbog toga izgubio m inutažu. Takođe, na istom mestu se tvrdi da su za fudbalera zainteresovani Leće, Lacio i Verona, ali da je Crvena zvezda odmakla mnogo dalje nego italijanski klubovi koji su se samo raspitivali o njemu. 

Ilić je tokom sezone 20178/18 kao pozajmljeni fudbaler Mančester sitija nastupao za Crvenu zvezdu. Odigrao je 17 mečeva u svim takmičenjima, uz učinak od dva gola i dve asistencije. Bio je deo tima Vladana Milojevića koji je stigao do šampionske titule, dva nastupa zabeležio je u Kupu Srbije, a jedan minut na terenu proveo je protiv Florijane, na početku veoma uspešnog niza kvalifikacionih mečeva za Zvezdu. Prisetite se detalja iz njegove karijere:

Podsećamo, Luka Ilić je ponikao u ekipi Filip Filipović iz niša, zatim je igrao za niški Real, a onda kao tinejdžer stigao u Beograd zajedno sa bratom Ivanom koji trenutno nastupa za Torino. Nakon tri godine u Beogradu obojica su prodati Mančester sitiju, ali nije bilo realno očekivati da će u Engleskoj dobiti pravu šansu.

Luka se selio na pozajmice u Crvenu zvezdu, NAC Bradu i Tvente, pre nego što su "Građani" odlučili da ga puste iz kluba u januaru 2022. godine. Njegov novi tim bio je francuski drugoligaš Troa, a prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u TSC-u iz Bačke Topole. Letos se vratio u drugi rang francuskog fudbala, a ove sezone na 15 prvenstvenih mečeva ima pet golova i tri asistencije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: