Fudbal

ZLATAN DAO REČ ZA JOVIĆA! Milan hteo da otera Srbina, a onda je Ibrahimović intervenisao

Autor Milutin Vujičić

Luka Jović će ostati u Milanu i posle završetka ove sezone na insistiranje Zlatana Ibrahimovića.

Izvor: Twitter/TeamJovic/Screenshot

Srpski napadač Luka Jović i naredne sezone igraće za Milan, prenosi italijanski "Tutosport". Vladala je velika neizvesnost oko Jovića i njegovog čudnog ugovora, međutim navodno je ključnu ulogu odigrao Zlatan Ibrahimović, savetnik vlasnika Milana, koji veruje u srpskog fudbalera i smatra da zaslužuje još jednu šansu.

Jović je stigao letos iz Fiorentine, kao slobodan igrač, uz ugovor na samo jednu sezonu i na kraju takmičarske godine biće bez kluba. Ipak, Milan planira da mu produži saradnju (ne zna se još na koliko), baš nakon što je Ibrahimovića dao svoju reč za njega. Pretpostavlja se da će Jović zapravo biti jedini fudbaler Milana kome ističe ugovor, a koji će ga produžiti sa Milanom, pošto ostali nisu zadovoljili.

Najveći broj utakmica ove sezone Luka Jović je počeo sa klupe, ali postepeno je "kupovao" poverenje Stefana Piolija. Znao je da postigne važne i odlučujuće golove za "rosonere" i pokazalo se da na njega i te kako mogu da računaju, posebno u neizvesnim završnicama utakmica.

Tako je Jović ukupno odigrao 25 utakmica za "rosonere" ove sezone i postigao je osam golova, pa će tako i naredne godine biti u Milanu, veruje se u još oštrijoj konkurenciji u napadu jer se raspituju za Džonatana Dejvida (Lil) i Serua Žirasija (Štutgart).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)