Fudbal

DE BRUJNE I HOLAND TRAŽILI DA IZAĐU SA TERENA! Gvardiola otkrio šok detalje, najbolji igrači hteli napolje u produžetku

Autor Nikola Lalović

Pep Gvardiola je morao da ostane bez dva najbolja igrača kada se lomio meč, a sada je otkrio da su sami tražili da izađu.

Izvor: Matt West / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uspeo je Real Madrid da posle penala prođe dalje u meču sa Mančester sitijem u četvrfinalu Lige šampiona i sada ga u narednom kolu čeka Bajern. Videli smo i kako je uz pomoć jednog trika dobijena penal serija, a mnoge je iznenadilo što je u produžecima Pep Gvardiola izvadio iz igre svoja dva ključna igrača. Sada je katalonski stručnjak otkrio da su Kevin De Brujne i Erling Holand sami tražili da napuste teren.

"Pre svega čestitke Real Madridu. Ne žalimo ni zbog čega što smo uradili, igrali smo izvrsno u svim delovima terena, ali nažalost nismo pobedili. Kreirali smo šanse da prođemo dalje, ali u fudbalu se gleda postizanje golova. Hvala mojim igračima. Oni su u polufinalu, a mi nismo", rekao je Pep, pa se osvrnuo na Holanda i De Brujnea: "Erling Holand i Kevin de Brujne su tražili da izađu jer nisu mogli  da nastave meč. Da biste pobedili Real morate da budete na najvećem nivou. Danas to nije bilo dovoljno."

Novinare je zanimalo i šta Gvardiola misli o tome što je Karlo Anćeloti "parkirao autobus" u Mančesteru, a odgovor na to pitanje nisu dobili. "Nisam ovde da odgovaram na pitanja šta je uradio Anćeloti", naglasio je Gvardiola.

Zaboleo ga je ovaj poraz i očigledno je Gvardiola smatrao da njegov tim zaslužuje da prođe dalje. Ipak, nije želeo da priča o sreći, jednostavno je Real bio kvalitetniji na kraju.  "Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji. Slažem se s njim. Boli ovakav poraz. Pokazali smo da možemo da igramo protiv Reala. Šta smo mogli još da uradimo? Nemam više šta da kažem", završio je Gvardiola. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: