Fudbal

MODRIĆ PROMAŠIO PENAL, A ONDA URADIO KLJUČNU STVAR: "Dobro je znao šta radi, za to ne možeš da se spremiš!"

Autor Mladen Šolak

Koliko je Luka Modrić jednim gestom posle promašaja pomogao svom timu? Poznati Englez "pročitao" šta je Hrvat uradi

Izvor: Andrew Yates / imago sportfotodienst / Profimedia

Vezista Reala Luka Modrić nije dobro izveo jedanesterac u penal-seriji protiv Mančester sitija. Iako je bio određen za prvog izvođača, bio je to lak posao za golmana "građana" Edersona, koji je pročitao u koju stranu će šutirati nekadašnji osvajač Zlatne lopte i zaustavio je loptu.

Kada je promašio penal, Modrić je uzeo loptu i šutnuo je visoko na tribine, među navijače. Posle njega je penal šutirao Bernardo Silva, ofanzivac Sitija, i bilo je potrebno da prođe četrdesetak sekundi dok su navijači vratili loptu u njegove ruke. Prema mišljenju nekadašnjeg fudbalera Sitija, Džoliona Leskota, toliko čekanje je presudno uticalo na to da Silva loše izvede i da golman Reala Andrej Lunin uhvati "živu" loptu koju je šutnuo sa kreča. U tom trenutku, "momentum" se vratio na stranu Reala i na tom talasu Madriđani su trijumfovali i prošli u polufinale.

"Taj potez ga je izbacio iz ravnoteže i iz ritma. Možete da vežbate rutinu, tehniku, možete da trenirate i zalet ka lopti. Ali to je nešto što ne možete da trenirate, šta da radite kada lopta ode u publiku. Taj period se možda ne čini dugačkim, ali to je zapravo mnogo vremena jer čekate tamo i razmišljate - da li da promenim poziciju? Da li da promenim stranu u koju ću da šutnem? I odjednom, taj penal ispadne 'mekan'", rekao je Leskot.

Epilog burne noći na Itihadu je poznat - Real Madrid ušao je u polufinale Lige šampiona protiv Bajerna, dok će u drugom igrati Pari Sen Žermen i Borusija Dortmund.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Mančester siti Real Madrid penali
Izvor: YouTube/TV Arena sport