Uživo

MADRID PROGUTAO BARSELONU, BELINGEM DONEO POBEDU I TITULU! El Klasiko za sva vremena - Đoković usred ludnice!

Real Madrid pobedio je Barselonu 3:2 i odmakao joj dovoljno da već može da slav titulu!

Izvor: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Real Madrid pobedio je Barselonu 3:2 u spektakularnom "El Klasiku" i uzeo joj bodove i titulu. Tim Karla Anćelotija sada ima 11 bodova više od najvećeg rivala, koji se rastaje sa trenerom Ćavijem bez ijednog osvojenog trofeja ove sezone.

Hrabro su Katalonci igrali na spektakularnom, renoviranom stadionu "Santjago Bernabeu", na kojem su bili i Novak Đoković, Rafael Nadal, Tom Brejdi... Tinejdžer Lamin Jamal (16) pravio je haos po levoj strani Barseloninog napada, a kada nije to radio, golman Andrej Lunjin bio je veoma nesiguran. Posle jedne njegove loše reakcije, defanzivac Barse Andreas Kristensen doveo je Barselonu u vođstvo u 6. minutu i najavio ludi derbi.

Real je izjednačio u 18. minutu, udarcem Vinisijusa Žuniora iz penala koji je iznudio večeras sjajni Lukas Vaskez. Frenki De Jong potom je uplakan iznet sa terena, sa očigledno teškom povredom, a u Barseloni su bili ljuti na sudiju i kada nije procenio da je čitava lopta prešla gol-liniju između Realovih stativa.

Sa rezultatom 1:1 otišlo se na odmor i posle 20-ak mirnih minuta ponovo je počeo spektakl. Barselona je ponovo povela golom Fermina Lopeza, nakon udarca posle jedne odbijene lopte, ali je i to vođstvo poništio as Reala Lukas Vaskez. Protrčao je po strani, prihvatio sjajnu asistenciju Vinisijusa i zakucao loptu iza Ter Štegena.

Dok je odmicala završnica i jedni i drugi su hteli pobedu, Real je delovao snežiji i sa više snage, a tu snagu pokazao je u 92. minutu, topovskim udarcem Džuda Belingema za konačnih 3:2. I pogodićete, na asistenciju Lukasa Vaskeza.

Bio je ovo spektakularan "El Klasiko". Pročitajte klikom na "Razvoj događaja" kako je protekao.

23:15

Rastanak Ćavija i Barselone bez trofeja

Španska fudbalska legenda napušta klub u kojem se proslavio bez titule, koju je prošle godine doneo i kao trener u Barselonu. Nakon eliminacije iz Lige šampiona u dvomeču protiv Pari Sen Žermena, "Blaugrana" završava sezonu bez trofeja, jer je i u Kupu Kralja ispala od Atletik Bilbaa, u januarskom četvrtfinalu.

Izvor: Ruben Albarran / Shutterstock Editorial / Profimedia

23:12

Real u ovim mečevima overava titulu

Uz nastup u polufinalu Lige šampiona u dvomeču protiv Bajerna, Real Madrid će u prvenstvu igrati protiv Sosijedada, Kadiza, Granade, Alavesa, Viljareala i Betisa. U tim mečevima sada će imati dovoljnu zalihu u odnosu na Barselonu, aktuelnog šampiona koji se oprašta od titule

Izvor: Thomas COEX / AFP / Profimedia

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
23:04

Ovako je Belingem doneo pobedu Realu!

23:03

KRAJ - REAL JE POBEDIO I POBEGAO NA PLUS 11!

Real Madrid - Barselona 3:2, u utakmicu koju niko ko je gledao neće zaboraviti!

23:00

GOOOL - BELINGEJM ZA POBEDU I TITULU!

Golčina Džuda Belingejma, za vođstvo 3:2 u 92. minutu i za izvesnu pobedu i titulu Real Madrida!

Na savršeno dodaavanje sa desne strane, on je bio na pravom mestu da šutne tako snažno da Ter Štegen ništa nije mogao da uradi!

Izvor: Alberto Gardin / Zuma Press / Profimedia

22:55

88' Gužva i opet nema gola!

Padali su jedni ispred drugih igrači Reala u kaznenom prostoru posle centaršuta Luke Modrića, nisu pogodili gol, ali i da jesu - bio bi ofsajd. Bliži se 90. minut.

22:47

Ovako je Real ekspresno izjednačio na 2:2!

22:42

73' GOOL - REAL IZJEDNAČUJE NA 2:2, LUKAS VASKEZ!

Vaskez postaje heroj Reala! Vinisijus Žunior protrčao je po desnoj strani, proigrao na suprotnoj Vaskeza, koji je u trku zakucao loptu iza Ter Štegena. Čekaju nas paklenih 15 minuta do kraja!

22:40

Ovako je Fermin slavio gol!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

22:38

69! GOL, GOL - BARSELONA OPET VODI!

Fermin Lopez natrčao je na odbijenu loptu, ubacio je u gol iza Andreja Lunjina, a onda je slavio skočivši na reklame, što su navijači Reala shvatili kao veliku provokaciju. Bune se igrači Reala, tržeći ofsajd, ali nije ga bilo!

Izvor: Cesar Cebolla / ALFAQUI / Newscom / Profimedia

22:34

67' Feran Tores promašuje - podignuta zastavica!

Dok su se igrači Reala žalili sudiji za igru rukom, koje nije bilo, Feran Tores istrčao je kontranapad i promašio gol sa ivice peterca. I da je pogodio, gol verovatno ne bi bio priznat jer je bio ofsajd

22:32

"Levandovski, izlaziš"

Ćavi pravi promenu, očigledno tražeći konkretniju igru od napada. Robert Levandovski će svoje mesto ustupiti Feranu Toresu, a napolje ide i Rafinja, dok je umesto njega na terenu Žoao Feliks

Izvor: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

22:28

Borbena, ne previše atraktivna faza derbija

Čekaju se velika uzbuđenja u drugom delu meča - u prvih 15 minuta nastavka nije ih bilo

Izvor: Alberto Gardin/IPA Sport / ipa-a / IPA / Profimedia

22:15

Tu je i Novak Đoković!

22:10

Predsednici klubova zajedno gledaju meč

Predsednik Reala Florentino Perez dočekao je prvog čoveka Barselone Đoana Laporta i u duhu tradicije zajedno gledaju meč iz centralne lože stadiona "Santjago Bernabeu"

Izvor: Ruben Albarran / Shutterstock Editorial / Profimedia

22:01

Tu je i Rafael Nadal

Iako je njegov stric igrao fudbal za Barselonu, Rafael Nadal je veliki navijač Real Madrida - jedan od najpoznatijih na svetu. Naravno, i večeras je na utakmici, u svečanoj loži

Izvor: Joaquin Corchero/AFP7/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

21:56

Dirljiva scena - Realov stadion aplaudira igraču Barse

Holanđanin Frenki De Jong napustio je teren u suzama i na nosilima u 52. minutu. U dubokoj nadoknadi zamenio ga je Pedri, a deluje da je povreda veziste Barselone ozbiljna.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

21:51

Velika, velika šansa za Real!

Pogrešila je Barsa, Vinisijus je krenuo ka golu, petom dodao loptu Rodrigu, ali on nije imao dovoljno prostora da je šutne ka Nemcu. Bilo je veoma opasno po goste.

21:43

Drhti Real kod svakog kornera!

Andrej Lunjin je sada ostao na gol-liniji, a lopta je pala u peterac posle Barsinog kornera i odskočila na drugu stranu. Ogromni, ogromni problemi Reala pri svakom korneru gostiju. Ovako je Kristensen kaznio Ukrajinca za 0:1.

Izvor: Cesar Cebolla / ALFAQUI / Newscom / Profimedia

21:41

Sada Barsa traži penal - sudija odmahuje!

Tek se koliko-toliko smirila situacija oko VAR pregleda gol-linije, a sada Barselona traži penal posle prodora Lamina Jamala! Kakve probleme Realu pravi momak rođen 13. jula 2007. godine.

Pogledajte tu situaciju:

21:35

VAR kontroverza - da li je ovo gol?!

Sudija Soto Grado odlučio je sa saradnicima da nije! Ćavi je ponovo ljut.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

21:33

Lunjin izbacuje loptu sa gol-crte, VAR analizira!

Sudija Cezar Soto Grado tražio je pomoć iz VAR sobe zbog situacije u 28. minutu, kada je lopta posle kornera ušla u gol - ali da li je ušla čitava? Provera traje već nekoliko minuta, stadion zviždi, a sudija razgovara sa kolegama.

21:29

25' Umalo 1:2, opet posle kornera!

Robert Levandovski visoko je skočio na oko sedam-osam metara od gola i prebacio prečku. Zaćutao je stadion "Santjago Bernabeu", sada je svaki korner velika strepnja za sve.

21:25

Pogledajte kako je Vaskez fauliran

21:22

18' GOL, REAL JE IZJEDNAČIO NA 1:1!

Vinisijus Žunior šutirao je iz penala i postavio 1:1! Iako je Mark Andre Ter Štegen "pročitao" u koju stranu će šutirati Brazilac, nije mu to pomoglo.

Izvor: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

21:21

17' Penal za Real, Lukas Vaskez je oboren!

Žoao Kanselo pogrešio je na levoj strani, što je ofanzivac Madriđana iskoristio, utrčao u kazneni prostor i iznudio penal. Ćavi Ernandez se žalio četvrtom sudiji, raspravljao se i tražio simuliranje, ali deluje da nema razloga za to i da je bio očigledan prekršaj.

21:18

14' Lunjin se sabrao i sprečio 0:2!

Lamine Jamal je utrčao po levoj strani, gađao nisko, a Ukrajinac je ovog puta odbranio i izbio loptu u korner

21:14

Pogledajte gol Barse!

21:11

6' GOL - BARSA VODI 1:0, KIKS LUNJINA!

Golman Real Madrida Andrej Lunjin "zaplivao" je posle jednog kornera, a defanzivac Barselone Andreas Kristensen je to iskoristio da pogodi za 0:1 i za muk na stadionu Bernabeu.

Veliki kiks heroja Reala iz Mančestera!

Izvor: Alter Photos / ddp USA / Profimedia

21:05

I Barselona niže pobede

U oproštanoj sezoni trenera Ćavija, Barselona je takođe ušla u ritam pred El Klasiko i pobedila u prethodna četiri kola Majorku (1:0), Atletiko Madrid (3:0), Las Palmas (1:0), Kadiz (1:0). Raniji porazi protiv Đirone i Viljareala u Barseloni koštali su Katalonce ovako značajne bodovne razlike uoči večerašnjeg meča, a na sedam kola do kraja

Izvor: Lluis GENE / AFP / Profimedia

21:03

Real u odličnoj formi pred Klasiko

Tim Karla Anćelotija "vezao" je četiri pobede u prvenstvu pre ovog meča (Selta 4:0, Osasuna 4:2, Bilbao 2:0, Majorka 1:0) i tako je dočekao večerašnji duel sa osam bodova više od drugoplasirane Barselone

Izvor: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

21:00

Ovo su sastavi!

21:00

I jedni i drugi igrali Ligu šampiona pred derbi

Barselona je ove nedelje eliminisana u četvrtfinalu Lige šampiona od Pari Sen Žermena, dok je Real ostao u borbi za evro-trofej, jer je u Mančesteru izbacio aktuelnog prvaka, Mančester siti. I te utakmice podigle su interesovanje za večerašnji meč.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
20:57

Dobro došli u tekstualni prenos!

Duel Real Madrid - Barselona počinje u 21 čas, pratite ga uz MONDO

Ukratko

  • UŽIVO: Real - Barselona 3:2 (1:1)
  • Kiks Lunjina i penal Vinisijusa
  • VAR kontroverza, u Barsi ljuti
  • I Novak Đoković na utakmici
učitaj još +