Fudbal

"SLEDEĆI DERBI ĆE SUDITI JOŠ BOLJE" Bivši sudija Danilo Grujić o učinku arbitra Pavla Ilića na Marakani

Autor Mladen Šolak

Nekadašnji UEFA sudija stao u odbranu mlađeg koleg.

Izvor: MN Press

Bivši sudija Danilo Grujić analizirao je učinak Pavla Ilića u 173. večitom derbiju, kao i sporne situacije utakmice Zvezda - Partizan na "Marakani". Da li je bio faul napadača Zvezde Šerifa Endiajea na štoperu Partizana Svetozaru Markoviću pre gola za 2:2? "Sve je do intenziteta. Procenio je da nije bilo dovoljno kontakta za faul i da je Svetozar Marković prelako pao. Nije bilo rame u rame, obično se tu prednost daje defanzivcu. Delikatna situacija. Može, ali i ne mora da se svira faul", rekao je Grujić za portal Maxbet sport.

Da li je bio drugi penal za Zvezdu? "Ono je kazneni udarac. Antić uklizava van šesnaesterca, nema u tom trenutku faula. Lopta je u igri, nastavlja Bukari kretnju. Poslednji kontakt se dešava u šesnaestercu, Antić udara Bukarija po zglobu. Postavlja se pitanje šta je Antić mogao s nogama u tom trenutku, da li je mogao da ih savije drugačije ili ne. Ali kontakt je postojao i to je penal"

"To se vodi kao bezobziran start. Da se vratim samo na penal, mislim da je sudija doneo odluku uz pomoć pomoćnok sudije. Videlo se po govoru tela da mu je zahvalio na sugestiji. A verovatno je procenio da je dovoljna kazna jedanaesterac..."

Grujić je ohrabrio Ilića posle dva prethodna derbija. "Sudije se previše oslanjaju na VAR, zato greše. Trebalo bi da sude kao da ne postoji. Ilić je ovaj derbi sudio sasvim OK. Bilo je nekih sitnih grešaka, ali to je stvar iskustva, odnosno neiskustva. Prethodni je sudio jako loše, to znači da je sve bolji i bolji! U sledećem će da bude još bolji!"

(Maxbet/MONDO)