FINALE LIGE EVROPE U BEOGRADU 2028. GODINE! Vučić: Igraće se na Nacionalnom stadionu, narod bira ime

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se finale UEFA Lige Evrope igrati u Beogradu na Nacionalnom stadionu.

Kurir/Petar Aleksić/Ministarstvo finansija Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas pri početku izgradnje Nacionalnog stadiona da će se finale UEFA Lige Evrope igrati 2028. godine u Beogradu.

"Biće 52 hiljade gledalaca, dogovorili smo sa Čeferinom i Lakovićem, hvala UEFA, dogovorili smo da 2028. godine da se igra finale Lige Evrope u Beogradu. Daćemo narodu da izabere ime, ja sam mislio Srbija, nek smisle...", rekao je Vučić i poručio da će stadion biti od 20 hiljada tona čelika.

"Sve mora da bude završeno do 1. decembra 2026. godine. Gledali smo sve stadione u Evropi. Mislimo da može da bude najlepši, a sigurno je u tri najlepša. Koji su uz njega? Ima mnogo lepih stadiona... Od većih, najlepši su stadion Real Madrida, naš je lepši od Vemblija, od Alijanc arene... Lep je i stadion Intera i Milana 'San Siro'. Ne znam koji još, možda novi Espanjolov, ali to je mali stadion od 30 do 35 hiljada stadiona", naglasio je predsednik Srbije.

"Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, a planiramo u budućnosti da se mi i Mađarska kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas zatvaranje. OFK Beograd će igrati u Zaječaru, pa će i Zvezda i Partizan gostovati tamo", dodao je Vučić.

Prema ranije usvojenom planu španskog studija "Fenvik Iribaren", srpski Nacionalni stadion protezaće se na 32 hektara, imaće 4.500 parking mesta i biće jedan od najinovativnijih u Evropi. Cilj je da stadion "živi" 365 dana u godini i da pruža posetiocima različite sadržaje i onda kada ne bude na njemu fudbalskih utakmica i koncerata.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE" Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom  Kurir TV

(MONDO - M.V.)