Fudbal

"AKO VOLIŠ SRBIJU, NEMAŠ DILEMU ZA KOGA ĆEŠ DA IGRAŠ!" Ljuboja: Ako te uče da si Nemac onda je sve jasno!

Autor Nikola Lalović

Danijel Ljuboja nije imao dilemu. Uvek je znao za koga će igrati!

Izvor: MN Press

Bio je zvezda u Pari Sen Žermenu, obožavalo su ga u Strazburu, a iako je mogao da bira za koga će da igra on nije imao dilemu. Rođen u Vinkovcima u Hrvatskoj, sa državljanstvom Francuske Danijel Ljuboja je hteo da igra samo za Srbiju! Nastupao je za Srbiju i Crnu Goru samo 19 puta usled paklene konkurencije jer su tu bili Savo Milošević, Mateja Kežman, Nikola Žigić, Marko Pantelić.

Dao je jedan gol, a sada je u intervjuu za "Kurir" istakao da kod onoga ko reši da igra za svoju zemlju nema dileme. Ovih dana je ta tema aktuelna, prvo zbog Lazara Samardžića koji je odlučio da igra za "orlove", ali i zbog Stefana Bajčetića, Aleksandra Pavlovića i Darijana Maleša koji to nisu želeli.

"To je sve individualno. Ako su ta deca rođena u inostranstvu i ako od roditelja nisu vaspitani da vole Srbiju, možemo mi bilo šta da radimo, nećemo ih ubediti. Sve polazi iz kuće. Da li oni znaju šta nose u sebi? Ne može tebe da natera bilo ko da igraš za Francusku, ili Nemačku, ako nemaš osećaj da je to tvoja zemlja i da želiš da igraš za nju. Bez obzira što živiš tamo. Ako voliš Srbiju, dolaziš u nju, voliš Zvezdu ili Partizan, onda nećeš imati dilemu. Ako ne dolaziš u Srbiju, ako te roditelji uče da si Francuz ili Nemac, onda je valjda jasno... Ima logike", rekao je Ljuboja u intervjuu za "Kurir". 

Danijela Ljuboju smo posle Sošoa, Strazbura i PSŽ-a gledali u dresu Štutgarta, HSV i Volfsburga u Nemačkoj. igrao je za Grenobl i Nicu pre poslednjeg perioda dominacije u Legiji iz Varšave. Završio je karijeru 2014. godine u Lensu. Sada malo ko može da ga prepozna, jer je kratku frizuru sa specifično ofarbanom kosom zamenio dugom kosom i bradom. Ovako sada izgleda Danijel Ljuboja: 

 (MONDO, Kurir, N.L.)

BONUS VIDEO: