Fudbal

BORAC SE OGLASIO NAKON SKANDALA! Policija prebijala Lešinare, stiglo saopštenje iz Banjaluke!

Autor Dušan Ninković

Borac iz Banjaluke oglasio se nakon incidenata u Tuzli i bespotrebnog prebijanja navijača.

Izvor: Facebook/Premijer liga BiH/Screenshot

Fudbaleri Borca iz Banjaluke savladali su Tuzla siti na gostujućem terenu, a utakmica 31. kola Premijer lige BiH imala je i neslavno treće poluvreme. Dok su igrači i navijači Borca slavili veliku pobedu i ogromna tri koraka ka šampionskoj tituli, desili su se incidenti o kojima se priča u Bosni i Hercegovini.

Pripadnici Specijalne policije MUP-a Tuzlanskog kantona su po okončanju utakmice brutalno pretukli članove navijačke grupe "Lešinari", odnosno najvatrenije pristalice Borca i to u trenucima dok su sa svojim ljubimcima slavili veliku pobedu. Nekoliko njih je povređeno, a policija je nakon svega u autobus ubacila i suzavac.

Nije se dugo čekalo na reakciju FK Borac, čije saopštenje prenosimo u celosti, uz korekciju sa ijekavice na ekavicu.

"FK Borac osuđuje divljačko ponašanje i ničim izazvanu prekomernu upotrebu sile pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona nakon završetka utakmice na stadionu 'Tušanj'. Slavljenička pesma naših navijača i igrača grubo je prekinuta od strane pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona koji su po izlasku sa tribine stadiona 'Tušanj' i fizički nasrnuli na navijače FK Borac koji su organizovano stigli u Tuzlu. Ovo nije prvi put da se pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona na krajnje neprofesionalan način odnose prema navijačima našeg kluba, ali ovaj put želimo da poručimo da se ubuduće takve stvari više neće dešavati i da ćemo reagovati na adekvatan način", navodi se u saopštenju i dodaje: "FK Borac trudi se da navijačkim grupama koje dolaze na naš stadion pruži maksimalnu bezbednost, a isti takav tretman tražimo i za naše navijače na gostujućim terenima na kojima igra FK Borac. FK Borac traži od nadležnih da se prema pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji su učestvovali u napadu na naše navijače primene odgovarajuće sankcije." Pogledajte snimak sa lica mesta:

Borac iz Banjaluke pobedio je Tuzla siti na Tušnju (6:2), pa na dva kola do kraja prvenstva ima ogromne šanse da osvoji šampionsku titulu. Banjalučani trenutno imaju pet bodova više od Zrinjskog, a prvu šansu da postanu novi šampioni BiH i stignu do treće titule imaće protiv Igmana iz Kinjica na svom terenu. Pogledajte stanje na tabeli:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: