Fudbal

GVARDIOLA NA "MARAKANI" NAŠAO SPASIOCA: Mrštio se zbog Stefana u Beogradu, sad se kune u njega!

Autor Nikola Lalović

Stefan Ortega će uskoro imati dve najbitnije utakmice u životu.

Izvor: Youtube/ BlueMoonLatest/Screenshot

U Beogradu ga je Gvardiola gledao ispod oka, a sada mora da mu donese titulu! Stefan Ortega je na početku prošle sezone došao kao rezerva Edersonu na golu Mančester sitija iz drugoligaša Arminije Bilefeld, a ovaj Nemac španskih korena sada je u centru pažnje. Kada je jedan od igrača Totenhema u prošlom kolu uklizao Edersonu u grudi i zakačio ga po glavi nogom odmah je uveo Nemca na gol Gvardiola i nije pogrešio. 

Em je Ortega odbranio nekoliko sjajnih šansi, em je sada utvrđeno da je Ederson doživeo povredu oka i da neće biti na golu na poslednja dva meča sezone. Siti prvo u nedelju od 17 časova igra sa Vest Hemom u poslednjem kolu Premijer lige i tu mora da pobedi da bi sigurno uzeo titulu, a onda naredne nedelje od 16 časova igra finale FA Kupa sa Mančester junajtedom na "Vembliju". 

Na oba meča u kojima juri trofeje, možda i najbitnijima ove sezone braniće golman koji je odahnuo kada je na "Marakani" u 27. minutu Kosta Nedeljković poslao loptu preko gola. Mladi Smederevac je promašio, a Ortega do kraja meča pokazao da je pravi izbor među stativama!

U BEOGRADU ŠOU NA KONFERENCIJI!

Izvor: MN Press

Kada se Pep Gvardiola pojavio na konferenciji za medije u Beogradu pred meč sa Crvenom zvezdom sa njim je bio Stefan Ortega i on je prvi odgovarao na pitanja. Pošto Ederson nije ni krenuo iz Mančestera upitan je Ortega da li očekuje da će braniti. Pogledao je tada iznenađeno ispod oka Gvardiola Ortegu, očigledno nezadovoljan pitanjem. 

"Mislim da hoću. Srećan sam što ću braniti, zadovoljan sam kad god stanem na gol. Sutradan ću probati da budem nabolja verzija sebe. Nisam na početku dvadesetih, imam iskustva da prevaziđem to što ne branim uvek. Pre svega imamo mnogo kvaliteta u timu i zbog toga mi neće biti teško", rekao je on

KAKO JE BRANIO U BEOGRADU? 

Izvor: MN Press

Primio je dva gola, ali je bio odličan! Nakon već pomenute šanse Koste Nedeljkovića on je u 51. minutu meča pokazao šta zna. Prvo je Osman Bukari prošao sa strane i centrirao, namestio loptu Šerifu Endijaeu na volej sa nekih šest ili sedam metara, a Ortega je sjanim refleksom to skinuo! Nastavio se napad, a onda je Gelor Kanga šutnuo i Ortega je opet spasio svoj tim, ovoga puta paradom.

Ipak prvi gol koji je primio ide malo i na njegovu dušu jer je posle presečene lopte koju je on poslao usledio dupli pas Hvanga i Bukarija i pogodak za 2:1. Na kraju je drugi gol primio u 91. minutu kada je posle kornera glavom dao gol Aleksandar Katai, ali tu zaista nije mogao ništa.

SAD BRANI ZA TROFEJE!

U meču sa Totenhemom zamenio je Edersona u 69. minutu i uspeo da sačuva gol, iako je tim iz Londona imao nekoliko neverovatnih šansi. Sada pred mečeve sa Vest Hemom i Mančester junajtedom valja se setiti njegovih reči iz Beograda. Pitali su ga da li je posle prve sezone u kojoj je osvojio tri trofeja sa Mančester sitijem i dalje motivisan?

"Ovo je moja druga sezona ovde i isto se osećam kao i prošle sezone. Pre toga sam branio za mali, prosečan klub u Nemačkoj tako da ja ne smem da izgubim glavu ovde. Ne smem da pomislim da je ovo što imam ovde normalno. Tako da je za mene jednostavno i lako da se motivišem. Radim isto kao i prošle sezone, na svakom sam treningu i ako branim dajem sve od sebe", rekao je tada. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: