DEČAK OBORIO REKORD SERHIJA AGUERA! Drugari u školskom dvorištu, on u Kupu Argentine!

Pre manje od mesec dana napunio je 14 godina, a već je dobio priliku da igra sa odraslima.

x/TyCSports/printscreen

Talentovani fudbaler Mateo Apolonio (14) debitovao je za seniorski tim Deportiva Riestre u kup utakmici protiv njuelsa i tako oborio rekord slavnog Serhija Aguera. Na dan kad je kročio na teren apolonio je postao najmlađi profesionalac u istoriji argentinskog fudbala jer je imao tek 14 godina i 29 dana.

Levi bek kojem se predviđa impresivna karijera zaigrao je od 85. minuta utakmice, dok je njegova ekipa imala jedan gol zostatka za slavnijm Njuelsom, timom za koji navija i Lionel Mesi. Mateo nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne poraz, ali je poslednje minute susreta iskoristio da obori rekord čuvengo Kuna Aguera, koji je gotovo 20 godina bio najmlađi profesionalac u argentinskom fudbalu. Pogledajte trenutak istorije:

Mateo Apolonio rođen je 17. aprila 2010. godine, a već neko vreme uspešno nastupa za mladi tim Deportiva gde su mu rivali po pet ili šest godina stariji momci. Partijama za mlađe kategorije tima iz Buenos Ajresa Mateo se preporučio prvom timu svog kluba, a čelnici očekuju da će u narednim godinama Apolonio biti jedan od najboljih igrača planete.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Svinja na meču u srpskom fudbalu  Kurir televizija