Fudbal

NAPADAČ SRBIJE MENJA REPREZENTACIJU? Hitno se oglasio: Žao mi je što mora ovako!

Autor Nikola Lalović

Samed Baždar je morao hitno da se oglasi.

Izvor: samedbazdar/instagram

Neposredno pred meč Superlige Srbije između Partizana i Čukaričog oglasio se mladi napadač crno-belih Samed Baždar. On je na svom instagram profilu okačio sliku u dresu selekcije Srbije sa brojem deset, a onda u narednom storiju objavio da su netačni navodi da je moguće da će zaigrati za selekciju Bosne i Hercegovine u budućnosti. 

Mladi 20-godišnji napadač iz Novog Pazara debitovao je za prvi tim Partizana 2021. godine, a do sada je na 56 prvenstvenih mečeva dao 11 golova. Od U15 selekcije pa nadalje je igrao za Srbiju, a najviše je skupio nastupa u U19 reprezentaciji i to 14. Debitovao je za prvi tim naše reprezentacije u meču sa Kiprom 25. marta.

"Žao i je što danas pred važnu utakmicu koju moj tim igra moram da se oglašavam na ovaj način i kažem da, uz svo poštovanje drugih, nemam nijedan pasoš osim pasoša Republike Srbije i da ne razmišljam, niti sam u pregovorima, ntii sam dobio poziv za nacionalnu selekciju Bosne i Hercegovine. Debitovao sam za nacionalnu selekciju Srbije i zbog toga sam beskrajno zahvalan selektoru Stojkoviću, FSS i naravno mom klubu FK Partizan, u čijem dresu su me dobre igre i preporučile. Nadam se da ću dobrim partijama nastaviti niz. Želim da se koncentrišem na današnji meč koji mnogo znači mom klubu i timu i zato ovim putem stavlja tačku na sva netačna pisanja", napisao je na svom instragram profilu Samed Baždar.

Kako još uvek nije odigrao takmičarsku utakmicu za Srbiju Samed Baždar i dalje ima opciju da promeni fudbalsko državljanstvo. Ipak mladi i talentovani ofanzivac za koga interesovanje pokazuje nekoliko inostranih klubova je jasno istakao da planira da igra samo za Srbiju. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: