DA SE NAJEŽIŠ - OVO FUDBAL NE PAMTI: Odbijao milione da ostane u voljenom klubu, na oproštaju častio ceo stadion!

Marko Rojs zna kako da ode sa stilom!

Profimedia/IMAGO

Bio je legenda i otišao je sa stilom! Marko Rojs je završio igračku karijeru bar što se "Vestfalena" tiče. Čeka ga finale Lige šampiona sa Real Madridom 1. juna, ali u poslednjem kolu Bundeslige otišao je sa stilom. Ne samo da je njegova Borusija Dortmunduspela da pobedi Darmštad 4:0, a on da postigne gol i asistira, već je i častio celu tribinu! 

Ko god je došao na južnu tribinu mogao je da vidi jednu poruku. "Hvala na svemu. Poslednje pivo je na moj račun! Vaš Marko", pisalo je svakom navijaču i svi su mogli da popiju po piće na račun svog heroja! Pošto pivo na tribini košta 4,9 evra to znači da kada svi popiju po jedno Marka Rojsa će ceh izaći papreno - preko 120.000 evra!

Ipak, vredelo je! Kada je poslednji put izašao sa "Vestfalena" u 81. minutu i kada ga je zamenio Feliks Nmeča, ceo stadion je zastao. Navijači su ga pozdravili koreografijom u njegovu čast, sa dresom sa brojem 11 preko cele tribine. Godinama je ostajao u klubu uprkos bogatijim ponudama i završio je karijeru sa učinkom od 170 golova i 131 asistencija. I svakako se nada da to nije to, da će uspeti da postigne još bar gol u finalu sa Realom! Pogledajte njegovu poruku navijačima: 

"Ja sam čovek koji ceni ono što ima i koji se oseća ugodno u okruženju u kojem se smatram slobodnim. Ta sloboda mi je potrebna u životu, a Borusija mi je to omogućila. Nikad nisam imao razlog reći da želim da isprobam nešto novo", saopštio je Marko Rojs.

Rođen u Dortmundu, od malih nogu navijač Borusije počeo je profesionalnu da igra fudbal u Rot Vajs Alenu. Zatim je proveo tri sezone u Borusiji Menhengladbah da bi ostvario san i zaigrao za svoj klub 2012. I od tada nije bilo mrdanja! Ima dve titule u Bundelsigi, dva Superkupa nemačke i dva finala Lige šampiona sa "milionerima". Bilo bi lepo da svemu ovome doda još jedan trofej.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

ESPRESO TIKTOK: Bajern Krade Vlahovića Čelziju  espreso tiktok