Fudbal

ŠOK - ĆAVIJA OTERALI IZ BARSELONE: Produžili mu ugovor, a onda ga otpustili jer je rekao istinu!

Autor Nikola Lalović

Neverovatno je šta se dešava u Barseloni. Oterali su Ćavija!

Izvor: EPA-EFE/Marta Perez

Neverovatne stvari se dešavaju u Barseloni. Samo nekoliko dana nakon što je potvrđeno da će Ćavi Ernandez još jednu sezonu sedeti na klupi Barselone sada je objavljeno da je otpušten! Ćavi je preuzeo klub 2021. godine i uzeeo je jednu titulu u Primeri i jedan Superkup Španije, a problem sa upravom je nastao bukvalno ovih dana. 

Ćavi je prvo tokom sezone najavio da se na kraju godine povlači sa mesta trenera, da bi ga upravo uprava na čelu sa Đoanom Laportom ubedila da ostane na klupi. Zašto sada ide? Jer je javno rekao da stanje sa klupskim finansijama nije dobro, što svi znaju, ali se Laporti to nije svidelo.

"Predsednik FK Barselone Đoan Laporta je obavestio Ćavija Ernandeza ovog podneva da neće nastaviti da bude trener prvog tima u sezoni 2024/25. Sastanak se desio u sportskom centru i na njemu su bili zamenih sportskog direktora Rafa Juste, sportski direktor Deko kao i Ćavijevi asistenti Oskar Ernandez i Serhio Alegre  su bili prisutni,  Barselona želi da se zahvali Ćaviju na radu kao treneru i na neveerovantoj karijeri kapitena tima i želi mu sve najbolje. Ćavi će poslednji put voditi tim u nedelju u Sevilji. Barselona će u narednim danima objaviti novu strukturu prvog tima", navodi se u saopštenju Barselone.

Navodno je ta "nova struktura" zapravo Hansi Flik kao prvi trener tima. Hans Diter Flik je u karijeri vodio Viktoriju Bamental, Hofenhajm, Bajern Minhen i reprezentaciju Nemačke. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: