Fudbal

ZVEZDA PREDSTAVILA REPLIKU IZ BARIJA: Darko Pančev uzeo dres, pa odmah pokazao emocije!

Autor Dušan Ninković

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev potpisao je dres sa brojem devet i on će biti u ponudi klupske prodavnice.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda obeležava 33 godine od osvajanja Kupa evrospkih šampiona u Bariju, a to je i povod da se u klupskoj prodavnici nađe specijalno dizajniran dres. Crveno-beli, isti onakav kakav je nosila generacija iz 1991. godine, sa velikim grbom na grudima i brojem devet na leđima. Devetka koju je nekada na leđima nosio Darko Pančev imaće u donjem delu potpis "Kobre sa Vardara", svojevremeno najefikasnijeg golgetera Evrope.

"Kako sam obukao ovaj prelepi dres, vratile su mi se uspomene na trenutak kada smo 1991. pokorili Evropu, a i moram priznati da je veoma udoban, dok pored svetog grba, na broju 'devet' na leđima stoji i moj potpis, a ima i oznaku da sam osvojio zlatnu kopačku te čuvene godine. Drago mi je što se na ovaj način čuva sećanje na našu generaciju. Veliki broj navijača nas je tada pratio, a u narednim godinama su ti ljudi verovatno prepričavali svojim potomcima kako je sve to izgledalo, dok sada mogu dodatno da se približe i našoj generaciji i Zvezdi kao klubu", rekao je za zvanični sajt Crvene zvezde Darko Pančev, strelac pobedonosnog gola u finalu.

Darko Pančev, replika dresa
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Legendarni fudbaler poželeo je i da zaigra u novom dresu, ali... "Kada sam obukao dres, dobio sam veliku želju da istrčim na teren, ali godine čine svoje. Veoma mi je drago što sam ponovo u crveno-belom i uvek je lepo obući za mene sveti dres, koje god da je marke. Sigurno ću iznenaditi prijatelje, velike zvezdaša sa replikom dresa iz Barija, a verujem da će se oduševiti", rekao je Pančev i dodao: "Mnogo je teško ponoviti naš uspeh, jer su vremena skroz drugačija. Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika. Moja filozofija jeste da mlad igrač uvek ostane u Zvezdi par sezona, odigra minimum 150 utakmica, sazri i vrati klubu sve što mu je pružio, ali ne može se lako protiv evropske politike koja se promenila i zbog toga je teško da se naš uspeh ponovi, ali smo na dobrom putu da ga donekle približimo, što je zadovoljavajuće u ovakvim okolnostima."

Prošlo je više od tri decenije, ali Pančev je i dalje u kontaktu sa pojedinim fudbalerima iz najslavnije generacije Crvene zvezde. "Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo. Skoro sam se čuo sa Robijem i čestitao mu kada je postao selektor Crne Gore, pored njega, čujem se i sa Piksijem, Dejom, Maretom, Dikom... Veoma mi je drago što je to tako", ispričao je legendarni fudbaler.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: