Fudbal

NI ZVEZDA, NI PARTIZAN - TITULU UZEO IMT! Sa Novog Beograda traktorima u Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Mladi fudbaleri tima sa novog Beograda igraće protiv najboljih u Evropi.

Izvor: MN Press

Fudbaleri IMT-a sa Novog Beograda u narednoj sezoni igraće u Ligi šampiona! Ova informacija sigurno vam deluje šokantno, ali je tačna - tim koji je odigrao debitantsku sezonu u Superligi i izborio opstanak u društvu najboljih ima najbolje omladince u zemlji, pa će kao šampioni Omladinske lige Srbije igrati Ligu šampiona za omladince!

Pobedom nad Spartakom iz Subotice (3:0) IMT je stigao do istorijske titule u omladinskoj ligi, ostavljajući iza sebe Crvenu zvezdu, Partizan i sve ostale najbolje srpske timove. U 30 kola IMT je ostvario 21 pobedu, sedam remija i samo dva poraza, što je bilo dovoljno da u klub sa novog Beograda stigne najveći trofej u istoriji kluba.

Mladi fudbaleri će naredne jeseni igrati Ligu šampiona i to u stazi koja je namenjena šampionima zemalja, po istom putu kojim je u tek završenoj sezoni išao Partizan. Ostaje nam da vidimo ko će biti rivali novobeogradskog tima, ali i da li IMT može da igra protiv najboljih u Evropi, pa možda čak i da izbori evropsko proleće tokom kojeg se spajaju nešampionska i šampionska staza!

Da fabrika fudbalera sa Novog Beograda, na terenu pored Hale sportova, radi punom parom pokazuju i rezultati seniorskog tima ove sezone. Najbolji mladi fudbaler Superlige Srbije bio je Miloš Luković, koji je u zimskom prelaznom roku proodat Strazburu za pet miliona evra. Postigao je čak 14 prvenstvenih golova u sezoni, ali nije jedini koji je rpivukao pažnju, pošto je IMT prodao i Nikolu Vukića za milion evra.

Naredni veliki transferi IMT-a mogli bi da budu Nikola Krstić (19) i Miloš Jović (18) koji su ove sezone redovno igrali na mečevima u Omladinskoj ligi, ali i  Superligi Srbije.  

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: