Fudbal

SRBIJA U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA!

Autor Dušan Ninković

Kadetska reprezentacija Srbije pobedom nad Austrijom izborila plasman među četiri najbolja tima na kontinentu.

Izvor: MN Press

Kadetska reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva! Pobedom nad Austrijom (3:2) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva "orlići" su stigli među četiri najbolje reprezentacije na kontinentu, što je veliki uspeh generacije koju sa klupe predvodi selektor Jovan Damjanović.

Talentovani srpski fudbaleri stigli su do pobede protiv Austrije golovima dvostrukog strelca Đorđa Rankovića i Mihajla Cvetkovića koji je početkom drugog dela meča postigao treći pogodak. Austrijanci su već od prvog minuta vodili, ali su do poluvremena "orlići" napravili preokret i stekli prednost koju su sačuvali do kraja susreta.

U finišu meča su smanjili zaostatak i svim snagama krenuli u napad, ali je Srbija izdržala, odbila te atake i obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Tokom poslednjih nekoliko minuta kadetski reprezentativci Srbije branili su se sa igračem manje zbog crvenog kartona Uroša Đorđevića. Nadoknada je trajala i duže od predviđenih šest minuta, pred golom Srbije bio je i golman Austrije, ali su "orlići" sačuvali prednost!

Polufinalni meč na Evropskom prvenstvu za kadete na programu je drugog juna, a Srbija će igrati protiv boljeg iz meča Poljske i Portugala. Taj meč na programu je sutra, pa će naredni protivnik Srbije imati dan manje za odmor pred polufinalni susret.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: