Fudbal

OTKRIVENA POSLEDNJA TAJNA PRED FINALE LIGE ŠAMPIONA: Svi su se ovo pitali, Anćeloti nije hteo da krije karte!

Autor Nikola Lalović

Od 21 čas finale Lige šampiona igraju Real Madrid i Borusija Dortmund!

Izvor: Instagram/vinijr/Youtube/BeanymanSports/Screenshot

Večeras od 21 čas odigraće se poslednja utakmica fudbalske sezone, Real Madrid i Borusija Dortmund će odmeriti snage i sudariti se u finalu Lige šampiona. Sa jedne strane Karlo Anćeloti će želeti da ponovo osvoji trofej koji mu ove godine izgleda kao da pripada, a sa druge strane armija navijača Borusije Dortmund sanja drugu titulu u istoriji. 

Što se tiče odsutnih u Borusiji odavno nema Bensebainija, Mori Bauze i Duranvila, dok kod Reala samo David Alaba sigurno neće igrati. Lunjin i Čuameni su pod znakom pitanja i zapravo je najveće pitanje ko će na gol Reala. "Lunjin je bio bolestan i doputovaće tek sutra iz Madrida. Sad se oseća dobro, ali će biti na klupi. Braniće Tibo Kurtoa", otkrio je Anćeloti. 

Sa druge strane ne želi Borusija da se preda i da dopusti rivalu da lako dođe do pehara. Iako su svesni u Dortmundu ko je favorit, Edin Terzić ne namerava da dođe sa belom zastavom. I izgleda da će napasti Real Madrid!

"Ne igrate finale, pobeđujete u finalu - i to je naš jasan cilj. Srećni smo što smo ovde, ali moramo da pobedimo na Vembliju protiv Real Madrida da bismo održali taj trofej u našim rukama. Jasno je da su oni favoriti, ali nije nas briga. Nismo bili favoriti ni protiv Atletika ni protiv Pariza. Sve je na nama. Ako budemo hrabri, ako pokažemo da ne želimo da vidimo Real kako diže trofej, ako im priredimo pravi dvoboj, imaćemo šanse. Da igramo 10 puta protiv Reala, bilo bi teško izaći kao pobednik. Da igramo trideset ili četrdeset puta, bilo bi nemoguće. Ali kada svedete sve na jednu utakmicu, moguće je. Mi smo ekipa koja je postigla najviše golova iz igre u ovom takmičenju. Moramo svoje protivnike da držimo što dalje od gola. Nismo bili na najvišem nivou kada smo primali golove, ali sada smo potpuno drugačija ekipa i pokazali smo da smo spremni da se takmiči se za trofej", poručio je Edin Terzić.

Dotakao se i rivala na klupi, jednog od najvećih trenera ikada. "Karla Anćelotija najviše poštujem. Uspeo je s različitim timovima, u različitim zemljama i kulturama i tokom dve decenije je bio uspešan. On je uzor na način na koji upravlja timovima i on je jedan od mojih uzora u ovom poslu", rekao je on.

Što se samog Anćelotija tiče on nije krio da ovo finale krije mnoge opasnosti za njegov tim.  "Finale Lige šampiona je jedna od najvažnijih, ali i jedna od najopasnijih utakmica. To je mač s dve oštrice - moramo maksimalno da uživamo, a opet su tu brige oko jedne od najvažnijih stvari u fudbalu, a to je osvajanje Lige šampiona. Moraš da imađ malo sreće, igraš dobro i nikada ne spustiš gard. Pojaviće se strah, to je prirodno. Što ga je više, to ćemo biti sretniji ako na kraju uspemo da pobedimo", zaključio je Anćeloti. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: