Fudbal

FOTO: Х(В)АЛА МАДРИД! Real odigrao za Borac, u Banjaluci odmah osvanula poruka zahvalnosti!

Autor Dušan Ninković

Pogledajte poruku navijača Borca u Banjaluci odmah poslije odigranog finala Lige šampiona u kojem je Real pomogao crveno-plavima.

Izvor: INA FASSBENDER/AFP/Profimedia/MONDO

Real Madrid je osvojio 15. trofej u Ligi šampiona, pobedom nad Borusijom iz Dortmunda (2:0) na Vemblija. Slavio je Madrid, slavila je Španija, slavilo se i širom sveta - pa tako i u Banjaluci gde je ovaj rezultat bio posebno važan. Zbog trijumfa ekipe Karla Ančelotija Borac iz Banjaluke će biti nosilac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona!

Madriđani su ispisali istoriju, a ujedno i pogurali Borac jer će nakon trijumfa Reala doći do promena koje Banjalučanima donose mesto nosioca na žrebu prvog kola. Odmah nakon finala stigla je i zahvalnica Madriđanima od navijača Borca. Na pasareli na zapadnom tranzitu u Banjaluci nekoliko minuta posle finala Lige šampiona ispisan je grafit "H(V)ALA MADRID", kao zahvalnica, te jasna asocijacija na slogan navijača i himnu Real Madrida koja nosi naziv "Hala Madrid" ("napred Madrid"). Za uspomenu na dan kada je Real Madrid pomogao Borcu ispisan je datum finala.

Izvor: Mondo

Podsećamo, mesto u grupnoj fazi Lige šampiona za narednu sezonu, a koje popunjava osvajač takmičenja u prošloj, ostalo je upražnjeno, a prema pravilima UEFA, došlo je do promena u kvalifikacijama. Tako je Šahtjor iz Donjecka dobio mesto u grupnoj fazi, Dinamo iz Zagreba će krenuti takmičenje iz plej-ofa, a Ferencvaroš i Karabag su prebačeni u drugu rundu.

To svakako odgovara crveno-plavima jer sada u prvom kolu ima 14 nosilaca, a među njima je i Borac. Već se znaju i potencijalni protivnici: Dinamo Batumi (Gruzija), Celje (Slovenija), Hamrun Spartans (Malta), Larne (Severna Irska), Dinamo Minsk (Belorusija), Panevežis (Litvanija), Ordabasi (Kazahstan), Vikingur Rejkjavik (Island), Struga (Severna Makedonija), Diferdanž (Luksemburg), Dečić Tuzi (Crna Gora), Egnatija (Albanija), Santa Koloma (Andora), Virtus (San Marino). Žreb prvog kola kvalifikacija obaviće se 18. juna u Nionu, a samo dan kasnije, posle izvlačenja na istom mestu, znaće se parovi i druge runde.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: