Fudbal

REAL OSVOJIO LIGU ŠAMPIONA, PA DOVEO NAJVEĆE POJAČANJE IKADA: Mesecima se pričalo, sad je sve gotovo!

Autor Nikola Lalović

Kao da Real Madrid već nije dovoljno jak, sada će ozvaničiti još jedno fantastično pojačanje.

Izvor: EPA-EFE/NEIL HALL

Real Madrid je pobedio Borusiju Dortmund 2:0 golovima Danija Karvahala i Vinisijusa žuniora i nakon što su osvojili neverovatnu 15. titulu prvaka Evrope odmah su dan nakon toga objavili možda i najveće pojačanje ikada! Transfer koji može da se meri sa dolascima Ronalda, Kristijana Ronalda, Zinedina Zidana i Luisa Figa u Madrid!

Najpoznatiji svetski stručnjak za transfere Fabricio Romano objavio je da je da su svi dokumenti pečatirani i kompletirani, a da će za tačno nedelju dana klub objaviti da će Kilijan Mbape kao slobodan igrač pojačati redove "kraljevskog kluba". Istakao je da je još u februaru pao dogovor Reala i francuskog napadača koji će dodatno pojačati već neverovatan tim Karla Anćelotija. 

Kilijan Mbape je počeo sa seniorskim fudbalom u Monaku, a kada je tim iz kneževine sa njim, Bernardom Silvom, Falkao, Danijelom Subašićem, Sidibeom, Bakajokom i Fabinjom uzeo titulu u Francuskoj i stigao daleko u Ligi šampiona prešao je u PSŽ za 180.000.000 evra. Posle šest sezona u Parizu u kojima je na 308 mečeva dao 256 i namestio 108 golova ipak nije uspeo da osvoji Ligu šampiona i zato napušta domovinu. U Parizu je dobijao oko 6.000.000 evra mesečno bruto, a na kraju svake sezone je dobijao bonus od 70.000.000 i uz to 180.000.000 za sam potpis ugovora. Sada se očekuje da ima još veća primanja! 

Real Madrid će naredne sezone ostati bez Tonija Krosa koji nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj završava karijeru, a osim Mbapea novo pojačanje će biti i Brazilac Endrik. Sjajni napadač je konačno napunio 18 godina i on može da se preseli u Španiju od kraja juna. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: